Au salvat o familie cu un copil de un an, rătăcită noaptea pe munte!

Ultima actualizare:

    Salvamontiştii nemţeni sunt la înălţime. Şi la propriu, şi la figuratFoto: Facebook/Salvamont Neamţ
Salvamontiştii nemţeni sunt la înălţime. Şi la propriu, şi la figuratFoto: Facebook/Salvamont Neamţ

Doi tineri din Bucureşti, soţ şi soţie, au pierdut joi seară traseul la coborârea de pe Ceahlău (Neamţ) şi au cerut ajutor la 112. Cuplul urcase pe munte împreună cu un copil în vârstă de un an, iar salvamontiştii au evitat o tragedie.

Salvamontiştii nemţeni au avut parte, joi seară, de o intervenţie dificilă, după ce un cuplu de tineri din Bucureşti se rătăcise în masivul Ceahlău. Turiştii au cerut ajutor în jurul orei 20.00.  „Echipajul Salvamont a considerat intervenţia o urgenţă maximă, deoarece părinţii erau însoţiţi de un copil în vârstă de un an, iar temperatura coborâse cu zece grade, iar din sectorul vestic se apropia rapid un front atmosferic încărcat“, a povestit Raul Papalicef, şeful Salvamont Neamţ.   

După apelul disperat al tinerilor, un echipaj Salvamont a plecat din Baza Durău spre zona Jhgeabul cu Hotare - Izvorul Alb, unde grupul se pierduse iniţial. „De acolo situaţia era mai complicată, deoarece familia n-a reuşit să relateze exact pe ce drum o luase“, a explicat şeful Salvamont.   

Echipa a reuşit ulterior să-i localizeze mai precis pe cei doi turişti, prin lansarea unor semnale acustice pe care rătaciţii ar fi urmat să le localizeze atât poziţional, cât şi ca intensitate. „La un moment dat, deasupra unei văi foarte adânci şi abrupte, cuplul a auzit semnalele acustice foarte slab şi mult deasupra poziţiei lor. Deoarece eram într-o zonă cu vizibilitate mare, i-am rugat să facă un foc. Spre surprinderea noastră, s-au mişcat foarte repede şi, în mai puţin de 10 minute, am putut observa în zona Obcina Horştii - Secu pâlpâirea flăcării”, a adăugat salvamontistul-şef. 

Salvatorii i-au recuperat pe bucureştenii rătăciţi în jurul orei 21.40. „Merseseră mult şi erau uşor obosiţi şi panicaţi, iar copilul plângea“, a completat Raul Papalicef, care îi avertizează pe iubitorii drumeţiilor montane: „O clipă de neatenţie şi lipsa unei hărţi pot transforma o excursie reuşită în una de coşmar“.

Vezi articolul complet pe adevarul.ro!

image
image
image
image
image
image
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net