Au renunţat la Pipera şi au plecat în lume cu rulota

Ultima actualizare:
Zâmbetul îl însoţeşte mereu pe tati, mai ales în prezenţa copiilor
Zâmbetul îl însoţeşte mereu pe tati, mai ales în prezenţa copiilor

Decizie curajoasă! Doi bucureşteni, soţ şi soţie, s-au mutat, acum trei ani, într-o rulotă de 15 metri pătraţi. Cornelia (37 de ani) şi Dan Constantinescu (40 de ani) au plecat la drum alături de cele două gemene, fără să se mai gândească la casă, la job şi la rude. Între timp, au mai făcut doi copii, o fetiţă şi un băieţel.

Locuiesc oriunde vor, alături de cei patru copii ai lor! Cornelia şi Dan Constantinescu administrau în 2015 o afacere online şi stăteau, cu chirie, într-o vilă din nordul Capitalei, având grijă de cele două gemene, care aveau atunci 4 ani. A fost momentul în care au hotărât să-şi schimbe complet viaţa. “Cornelia a luat o hartă, a început să o învârtă, iar eu, legat la ochi, am pus degetul la întâmplare: Beiuş. Şi Beiuş a rămas”, povesteşte Dan pentru adevarul.ro. “Am strâns tot ce aveam şi am urcat tot într-o rulotă pe care o cumpărasem de pe OLX, cu 5.500 €. Am plecat hotărâţi să nu ne mai întoarcem. Mulţi au aflat în timp ce noi eram deja pe drum. Le-am spus că nu ne mai întoarcem niciodată”, spune amuzat capul familiei.

De atunci au trecut trei ani, perioadă în care soţii Constantinescu au vizitat unsprezece ţări. Vara, familia stă la Buşteni şi la Costineşti. Când vine frigul, ei fug în ţări mai prietenoase. Ultimul Revelion l-au petrecut în Creta, iar la iarnă vor călători în Spania. 

Gemenele învaţă în rulotă, ajutate de părinţi
Gemenele învaţă în rulotă, ajutate de părinţi

De când e pe drumuri, familia Constantinescu s-a mărit considerabil. Pe lângă cele două fetiţe gemene, Alexia şi Elisabeta (acum în vârstă de 7 ani), Cornelia şi Dan mai au o fetiţă de 3 ani, Sofia, şi un băieţel de doar câteva luni. Mihai s-a născut chiar în rulotă, când se aflau la intrare în ţară, după o călătorie în Bosnia-Herţegovina. Cornelia a fost ajutată doar de soţul ei, care avea experienţă de la naşterile anterioare, la care medicii îl lăsaseră să asiste. Gemenele Alexia şi Elisabeta nu duc lipsă de educaţie. Sunt înscrise într-un program de homeschooling (n.r. – fac şcoală acasă, cu părinţii), iar profesori le sunt mama şi tata. 


    Gemenele învaţă în rulotă, ajutate de părinţiFoto: adevarul.ro
Gemenele învaţă în rulotă, ajutate de părinţiFoto: adevarul.ro

Soţii Constantinescu au învăţat cum să gestioneze banii. “Nu ne refuzăm nimic. Sunt luni în care cheltuim şi 5.000 € sau luni în care trăim cu câteva sute de euro”, explică Dan, care coordonează o afacere de comerţ online. Cornelia este “money coach” şi are clienţi, de regulă femei - antreprenor, pe care le ajută să facă mai mulţi bani.„Viaţa este simplă şi frumoasă. Ne trezim şi auzim râul, păsările, nu claxoane, nu tramvaie”, adaugă Cornelia. Iar Dan lansează o provocare: “Nu ne invidiaţi, mai bine întrebaţi-ne cum am făcut, ca să puteţi face şi voi. Banii nu sunt un impediment. Gândiţi-vă cât cheltuiţi zilnic în trafic, doar ca să mergeţi la birou ori să vă duceţi şi să vă luaţi copiii de la şcoală. Exact banii pe care îi investim noi în motorină pentru călătorii”. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net