Au redeschis ştrandul la o zi după ce aici a murit un copil

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

O tragedie a cutremurat Oradea în acest weekend. Elisabeta Hăidău, de doar 7 ani, şi-a găsit sfârşitul în bazinul ştrandului Ioşia, după ce a fost aspirată de gura de golire a bazinului mare.

Vezi şi:

Fetelor, la vară vă veţi scălda în cel mai mare parc acvatic din Capitală! FOTO/VIDEO

«Ne-au scumpit bălăceala anul ăsta» - FOTO

Fetiţa în vârstă de 7 ani a fost sâmbătă la ştrand cu bunica şi cei doi fraţi mai mari. Martorii spun că în jurul orei 16.30 au auzit un bărbat strigând că un copil se îneacă.

Fetiţa de 7 ani a fost prinsă de curenţii formaţi deasupra gurii de golire a bazinului şi aspirată de conductă.

simeon stalpnicul png

"Am auzit că strigă cineva că o fetiţă se îneacă. Când am ajuns eu, salvamarul scotea fetiţa din apă; mi-a dat-o mie şi am întins-o pe iarbă, după care am început să-i fac respiraţie gură la gură", spune Daniel Nicolae Roucaciu (40 ani), proprietarul unei terase din ştrand.

La ştrand a ajuns între timp un echipaj SMURD care a început să-i facă manevre de resuscitare, deoarece fetiţa a intrat în stop cardio-respirator. La spital, în ciuda eforturilor medicilor, micuţa a murit.

Ieri, ştrandul Ioşia era din nou plin de oameni. Poliţia a permis administratorului ştrandului, Regia Autonomă de Pieţe, Agrement şi Salubritate (RAPAS) Oradea să umple bazinul cu apă şi să-l redeschidă.

"Sâmbătă spre duminică noaptea a fost montat un grijal nou, la gura de golire", declară Florin Alexandru, purtătorul de cuvânt al RAPAS.

“Avea ochii deschişi. Am întors-o din moarte. Era speriată, se vedea în ochişorii ei. Parcă încerca să ceară ajutor. Am făcut tot posibilul să o salvez”, mărturiseşte Daniel Roucaciu

simeon stalpnicul png

El precizează că, alături de poliţie, RAPAS a demarat o anchetă. "Urmează să stabilim cum a dispărut grilajul, dacă angajaţii ştrandului sunt vinovaţi sau nu. Joi, în ziua în care a fost schimbată ultima dată apa în bazin, grilajul era la locul lui, iar angajaţii au declarat că grilajul fusese sudat în urmă cu puţin timp", subliniază Florin Alexandru.

Cu toate astea, orădenii care frecventează ştrandul Ioşia sunt revoltaţi de modul în care sunt trataţi . "Apa nu trebuia golită la ora patru, când încă erau oameni în bazin. Conducerea ştrandului nu este interesată de siguranţa oamenilor. Îi interesează dacă e tunsă iarba şi activitatea de la terase", spune Daniel Roucaciu.

Fetiţa moartă sâmbătă la ştrand este copilul unui pastor penticostal de la Biserica Betel. Ambii părinţi sunt profesori ai Liceului Penticostal Betel din Oradea. Ei au fost duminică dimineaţa la Serviciul Judeţean de Medicină Legală să preia trupul micuţei. Fetiţa este înmormântată astăzi în comuna Lugaşu de Jos.

BĂILE FELIX- Şi el s-a înecat

Cătălin Lebonov ( 7 ani) , din localitatea Vinga, judeţul Arad, şi sora lui, Andreea, au plecat în excursie cu colegii de clasă, la Băile Felix, judeţul Bihor. Copilul a murit înecat în bazinul din ştrandul Felix, la 27 mai 2010, iar părinţii, răpuşi de durere, consideră că singura vinovată de tragedie este învăţătoarea copilului, Simona Hepeş.

"I-am zis învăţătoarei să nu-i ducă la ştrand şi să nu-i lase în apă! Nu ştia să înoate!", a spus tatăl victimei, Ioan Lebonov.

CARACAL- A murit sub privirile fratelui

Un caz identic cu cel care a zguduit Oradea a avut loc la Caracal, în judeţul Olt. La 8 iulie 2007, Raluca Giurea a murit după ce a rămas blocată în gura de scurgere a bazinului, care nu era asigurată cu grilaj.

Fata împlinise 12 ani cu o zi înainte şi venise la ştrand împreună cu fratele ei şi câţiva colegi, pentru a sărbători. Directorul societăţii care administra ştrandul, Stelian Veselin, şi o subordonată, Maria Andrei, sunt judecaţi pentru ucidere din culpă.

image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net