Au răscolit curtea lui Dincă, dar au găsit în lac telefonul Alexandrei

Ultima actualizare:

Zeci de poliţişti au invadat vineri, 2 august, curtea casei lui Gheorghe Dincă din Caracal pornind cea mai amplă percheziţie din ultimii 30 de ani în România. Dar, unde dai şi unde crapă! Descoperirea cea mai importantă nu s-a făcut acasă la suspect, ci în parcul din Caracal. În lacul din parc au fost găsite cartela telefonică şi telefonul Alexandrei Măceşanu.

Anchetatorii au schimbat strategia în cazul Caracal şi lucrează în forţă. Gheorghe Dincă a fost audiat în regim de urgenţă joi noapte peste nouă ore de cei mai buni anchetatori ai DIICOT. Dincă a spus din nou că le-a ucis pe Alexandra Măceşanu şi pe Luiza Melencu.”Şi-a menţinut declaraţia. Locurile nu le-a menţinut. Nu pot să vă spun. M-a rugat domnul procuror să nu vă dau detalii”, a declarat Claudiu Lasoschi, avocatul lui Gheorghe Dincă, citat de antena3.ro. După anchetă, nu a mai fost dus la Spitalul Penitenciar Jilava, ci în Arestul Central al Poliţiei Române, de unde vineri, la prima oră a fost dus la casa sa din Caracal, pentru a asista la percheziţie. La ora 9.00 a început oficial ”invazia” forţelor de ordine pe proprietatea lui Dincă.

Veniţi cu Dincă de la Bucureşti, zeci de poliţişti şi procurori de rang înalt de la DIICOT, Institutul Naţional de Cruminalistică, Poliţia Română şi chiar Poliţia Capitalei au început scotocirea terenului şi a casei. Aceştia au început cercetarea centimetru cu centimetru. Au spart inclusiv betonul din gropile astupate din curtea imobilului. Dar, potrivit unor surse din anchetă, în casa groazei în care locuieşte Gheorghe Dincă şi în care se presupune că şi-a omorât victimele, nu au fost descoperite deocamdată decât două semne ale trecerii Alexandrei Măceşanu: telefonul lui Dincă de pe care a sunat la 112, descoperit într-una dintre camere, şi un cercel al acesteia.

În acest timp, la Institutul de Medicină Legală au fost finalizate primele analize ale oaselor recuperate din  curtea şi celebrul butoi-cuptor din curtea lui Gheorghe Dincă. Este vorba de analiza antropologică a oaselor, în timp ce analiza ADN-ului de pe acestea va fi gata săptămâna viitoare. Pe surse s-a aflat că oasele aparţin unei tinere mici de statură cu vârsta între 12 şi 17 ani, dar nu se poate spune dacă este sau nu Alexandra Măceşanu sau cealaltă fată dispărută, Luiza Melencu. Fostul director al Insitutul Naţional de Medicină Legală Mina Minovici Bucureşti, Vladimir Beliş, a precizat că testele ADN vor arăta cu precizie despre ce persoană este vorba. 

La ora 18.30 anchetatorii au făcut bilanţul percheziţiei domiciliare: în casă au fost găsite noi pete de sânge, iar în curte oase. În schimb, în lacul din parcul oraşului a fost găsit telefonul şi cartela Alexandrei Măceşanu. Interesant este că suspectul indicase din prima zi unde le aruncase, dar poliţiştii care au scotocit au declarat că nu au găsit nimic. La închiderea ediţiei percheziţiile continuau.   

Tatăl Alexandrei: «Cred că fata mea trăieşte. Aşa îmi spune inima»

”Suntem convinşi că ea este vie. Sunt momente foarte grele pentru familia noastră, dar avem credinţa asta, că ea trăieşte”. Sunt cuvintele rostite de tatăl Alexandrei Măceşanu joi seară, în faţa Poliţiei din Caracal. Ionuţ Măceşanu nu şi-a pierdut speranţa şi a spus tot ce avea pe suflet într-un apel emoţionant adresat presei, românilor, poliţiei.”Am ieşit şi pentru că anchetatorii ne-au reproşat că noi nu ne dăm interesul.(…) Dacă poliţiştii cred că fata mea nu era un copil cuminte, pot să meargă la liceu şi să întrebe de ea. Aţi auzit ce cuvinte a folosit la 112, politicoasă. Este un copil bine crescut.(…) Îmi doresc din toată inima mea, eu cred şi sper că fata mea trăieşte. Aşa îmi spune inima!», a declarat tatăl Alexandrei. «Vreau să le spun atât: s-o aducă, s-o lase la o margine, nu mă mai interesează cine a făcut asta. Fac un apel către toţi cei care ştiu ceva. Sunt 8-9 zile, în care nu ştim nimic. Să fie sănătoasă, nu mă interesează cine a luat-o, dacă o aduc. Lui Dincă i-aş transmite să ardă în iad, cu zâmbetul ăla în colţul gurii, dacă a făcut ce a zis că a făcut», a declarat Ioan Măceşanu. 

Cazul Caracal demite ministrul Educaţiei

”Eu am învăţat de acasă să nu mă urc în nici o maşină străină”, este declaraţia dată presei, pentru care ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu a fost demisă de premierul Dăncilă. Pe reţelele de socializare este o întreagă dezbatere după cazul Caracal, despre oportunitatea sau nu de a lăsa copiii să se deplaseze cu maşini de ocazie. Ecaterina Andronescu a fost demisă pentru că a fost acuzată că de la Bucureşti este ruptă de realităţile locale, une oamenii merg de când se ştiu “la ocazie” pentru că transportul public este un dezastru. La rândul ei s-a plâns că nu a fost întrebată de premier ce a vrut să spună şi că a aflat că nu mai este ministru din presă. 

«Nu mi-am mai văzut tatăl de anul trecut»

Daniela, fiica lui Gheorghe Dincă, a vorbit în premieră despre cazul de la Caracal, dar şi despre acuzaţiile aduse de omul de afaceri Nicolae Cilan, care a declarat că femeia le-a spus unor italieni că le poate face rost de fete.Daniela Dincă a declarat că nu ştie ce s-a întâmplat în casa tatălui său, cu care nu avea o relaţie apropiată şi pe care l-a văzut ultima dată la înmormântarea bunicii sale, anul trecut, de Paşte. „Nu am nicio legătură. Ne dezicem. Eram departe, nu aveam de unde şti ce se întâmplă. Din punctul nostru de vedere, ne exprimăm compasiunea faţă de cele două familii. Aş vrea să pot schimba situaţia pentru că e foarte greu. Mă gândesc că de partea cealaltă e mult mai greu”, a declarat Daniela Dincă pentru „Adevărul”. Femeia a mai spus că informaţiile apărute în presă referitor la trecutul violent al tatălui său nu sunt adevărate, nici ea, nici mama ei nefiind victime ale agresiunilor lui Dincă. „Eu am fost crescută de către bunicii din partea mamei. Ultima dată când eu mi-am văzut tatăl a fost anul trecut, înainte de Paşte, la înmormântarea bunicii mele”, a mai declarat Daniela, care a mai spus că la ultima întâlnire cu tatăl său nu a observat nimic schimbat în comportamentul său. În privinţa acuzaţiilor aduse de omul de afaceri arădean Nicolae Cilan, Daniela Dincă a declarat că sunt „foarte grave şi nefondate”.

„În următoarele zile vor fi plângeri penale din partea noastră, a familiei, a firmei. Au fost nişte relaţii de afaceri. Domnul Cilan trebuie să restituie o sumă destul de măricică societăţii. Eu, ca persoană fizică, nu am avut şi nu am nimic cu dânsul”, a mai spus Daniela Dincă. Femeia a subliniat că nici ea, nici restul familiei sale nu a oferit femei vreunui cetăţean român sau italian. „Niciunul dintre membrii familiei nu face parte din nicio bandă de traficanţi. Nici eu, nici restul familiei. Nu am oferit tinere vreunui cetăţean român sau italian”, a declarat în premieră Daniela Dincă. 

Citește și:

Gheorghe Dincă poate fi condamnat pentru crimă și în lipsa unui cadavru. Explicația unui criminalist

Opinia şocantă a unui stomatolog despre dinții din butoiul lui Gheorghe Dincă

Te invităm pe Facebook, ca să comentăm subiectele împreună

Avem și Instagram, pentru imagini și texte cum nu au alții

image
image
image
image
image
image
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
controlor tren jpg
postas greva jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net