Au intrat cu buldozerul în patinoar

Ultima actualizare:

    Demolarea a început în  cursul dimineţii de ieri
Demolarea a început în cursul dimineţii de ieri

64 de ani. Atât a trăit Patinoarul „Mihai Flamaropol”. Acesta a început să fie demolat marţi, pentru a face loc unei arene de iarnă SF, cu acoperiş circulabil transformat în parc. Constructorii şi-au făcut apariţia spectaculos, spărgând uşile cu excavatorul.

”Utilajele vor acţiona întâi în interiorul construcţiei, de unde vor evacua toate componentele vechiului patinoar. Apoi vom demola pe bucăţi acoperişul”, ne-a explicat Ion Voicu, managerul proiectului noului complex olimpic. În ultimele zile, muncitorii au salubrizat zona din jurul patinoarului, ridicând în jur de 50 de tone de deşeuri. ”Erau şobolani care rivalizau cu pisicile şi săreau din cupa excavatorului de ziceai că eşti în filme”, povestesc muncitorii care au participat la acţiune. Noul complex va conţine un patinoar artificial, cu o suprafaţă desfăşurată de aproximativ 9.500 mp şi o capacitate de 3.100 de locuri. Acoperişul viitorului patinoar va fi pietonal, sub forma de relief artificial orientat spre lacul din complexul Parcului Naţional.

Investiţia va fi, practic, un adevărat oraş al sporturilor: va fi construit un bazin de înot, o sală de sport, spaţii pentru relaxare si întreţinere fizică, camere pentru recuperare fizică, sală de escaladă indoor şi dotări pentru escaladă outdoor, spaţii comerciale si restaurante. ”Proiectul răspunde unei necesităţi stringente a Bucureştiului, având in vedere că oraşul nu dispune de o bază de antrenament şi concurs pentru sporturi de iarnă”, a declarat primarul interimar al Capitalei, Răzvan Sava. Lucrarea e estimată a dura 24 de luni din momentul în care amplasamentul complexului va fi golit de construcţii, adică vechiul patinoar va fi pus la pământ. În total, investiţia e de circa 28 de milioane de euro.

Click! spune

Pe patinoarul „Mihai Flamaropol” s-au scris pagini de aur în istoria hocheiului românesc. În incinta acestei arene, naţionala României a ajuns în prima divizie valorică a Campionatului Mondial, la începutul anilor ’80, dar tot acolo Steaua şi Dinamo strângeau 3.000 de fani în tribune la derby-urile pentru titlu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net