Au încercat să prindă maimuţa cu minciogul

Ultima actualizare:

    Maimuţa s-a plimbat nestingherită pe acoperişurile caselor din Piatra NeamţFoto: stiri-neamt.ro
Maimuţa s-a plimbat nestingherită pe acoperişurile caselor din Piatra NeamţFoto: stiri-neamt.ro

Asta da “maimuţăreală”! Autorităţile locale şi forţele de intervenţie au fost puse în dificultate sâmbătă dimineaţă, când o maimuţă a fugit de la Grădina Zoologică din Piatra Neamţ. Animalul ghiduş, un mascul din specia macac, s-a refugiat pe acoperişurile unor case de pe strada Ştefan cel Mare, iar capturarea lui a însemnat o întreagă aventură.

Un mascul şi o femelă din specia macac au ajuns joi la Zoo Piatra Neamţ, pentru a îmbogăţi oferta parcului. Cele două maimuţe au fost duse, conform procedurii, la un medic veterinar, pentru deparazitare. Într-o secundă de neatenţie, în timpul manevrei de transfer din cuşcă, masculul a tulit-o şi s-a urcat pe acoperişurile caselor de pe strada Ştefan cel Mare, scrie adevarul.ro. 


    Un angajat al firmei care administrează parcul fuge degeaba după macacul năzdrăvanFoto: stiri-neamt.ro
Un angajat al firmei care administrează parcul fuge degeaba după macacul năzdrăvanFoto: stiri-neamt.ro

Alertate de o femeie, echipaje de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, de la Jandarmi, de la Poliţia Locală şi de la firma de salubritate au împânzit zona, însă eforturile de capturare a primatei au fost sortite eşecului. Problema s-ar fi rezolvat repede, dar ghinionul a făcut ca singurul medic veterinar autorizat să folosească un pistol cu tranchilizant să fie plecat din oraş. Speriată de toată zarva creată, maimuţa a început să sară de pe un acoperiş pe altul, iar la un moment dat chiar a traversat strada, printre maşinile care circulau, urmărită de un îngrijitor care încerca să o prindă cu minciogul folosit pentru scoaterea peştelui din apă.

A fost sedată cu un cartuş tranchilizant

Strădania omului care se chinuia să-şi ţină echilibrul pe schelele unei case şi să mânuiască şi minciogul în acelaşi timp a stârnit hohote de râs pentru martorii scenelor. „Dacă-i dădeau pace, el se întorcea în linişte la femelă, singur. Atâta tam-tam, de parcă a scăpat tigrul sau ursul“, i-a spus subprefectului de Neamţ unul dintre responsabilii firmei care administrează activitatea parcului. 

În cele din urmă, maimuţa fugară a fost capturată cu ajutorul unei echipe de la firma locală de salubritate. Ajunsă pe acoperişul unei vile de lângă Grădina Zoologică, maimuţa a fost sedată cu un cartuş tranchilizant şi apoi a fost relocată în boxa din parc. Întreaga operaţiune s-a încheiat după mai bine de cinci ore de la momentul evadării.   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net