Au furat 250.000 € în doar câteva zile. Cine sunt cei trei hoţi consideraţi unii dintre cei mai periculoţi infractori din Prahova

Ultima actualizare:

    Indivizii pătrundeau  în locuinţe prin  forţarea unei ferestre
Indivizii pătrundeau în locuinţe prin forţarea unei ferestre

Aşi în spargerea locuinţelor! Alexandru Bogdan Sasu (32 de ani), zis Bibi, Mihai Andrei Burtea (27 de ani) şi Alberto Părăuţă (30 de ani), originari din Sinaia, sunt consideraţi de poliţiştii prahoveni drept „hoţi de hoţi”. Ei se numără printre cei mai periculoşi infractori care au acţionat în Prahova de-a lungul anilor.

Trei spărgători au reuşit să dea lovituri grele unor oameni înstăriţi din Prahova. Alexandru Sasu, Mihai Burtea şi Alberto Părăuţă au furat din casele ”vizitate” peste un sfert de milion de euro, dar şi bijuterii, în doar câteva zile. Hoţii au acţionat la pont, ştiau în ce loc al casei erau ţinute sumele de bani şi, mai ales, cunoşteau programul propriterilor. Furturile au fost date pe timpul zilei, când nimeni nu era acasă, după lungi perioade de supraveghere. Ei au pătruns în case prin escaladarea zidurilor şi prin forţarea geamurilor, fără să fie văzuţi.

Pensiune închiriată în Costineşti

Casa unui om de afaceri din Câmpina a fost spartă pe 14 august, la ora 20.00, când încă mai era lumină afară. Hoţii au venit cu un Range Rover, de culoare neagră. Au escaladat balconul şi au forţat o ferestră, apoi uşa biroului, de unde au furat suma de 600.000 de lei, depozitată într-o casetă metalică de valori. Ca să nu fie identificaţi, hoţii au furat şi mediul de stocare tip ”DVR” al sistemului de supraveghere video.


    Hoţii ştiau unde sunt  ascunse sumele de bani  şi obiectele de valoare
Hoţii ştiau unde sunt ascunse sumele de bani şi obiectele de valoare

Cu o săptămână înainte, unul dintre hoţi îşi vizitase victima acasă, după cum susţin poliţiştii, sub pretextul că vinde artificii, prilej cu care a studiat locuinţa. Înainte de a da lovitura, hoţii au supravegheat casa omului de afaceri timp de trei zile şi, de fiecare dată, foloseau de altă maşină. În ziua în care au dat atacul, cei trei s-au retras pe drumuri comunale, ajungând la Ploieşti. Din Ploieşti au mers la Plopeni, apoi la Dumbrăveşti, unde au cumpărat o altă maşină, un Mercedes, abandonând Range Rover-ul. Hoţii au fugit apoi să se distreze pe litoral: au închiriat o pensiune în Costineşti, unde au dat o petrecere. Aici au fost prinşi, pe 15 august, de poliţişti, care îi filau de ceva vreme. Indivizii aveau la ei 16.050 lei, 5.250 euro şi 200 dolari.


    După o perioadă de filaj,  poliţiştii i-au săltat pe infractori
După o perioadă de filaj, poliţiştii i-au săltat pe infractori

Au comis un furt ziua în amiaza mare

Infractorii au acţionat similar şi în cazul furtului din comuna Adunaţi, de unde au reuşit să plece cu o pradă de 80.000 de lei. Ştiau că proprietarul ţinea această sumă în şifonier. Hoţii au mers în comună, au studiat locul, au întrebat vecinii unde locuieşte omul vizat şi au pândit la poartă zeci de minute. Furtul a fost comis ziua în amiaza mare, în intervalul orar 13.20 – 18.20. Poliţiştii susţin că din grup mai face parte încă un suspect, rămas deocamdată neidentificat.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net