Au furat 10 kg de diamante în 180 de secunde

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Mai ceva ca-n filme! Unul dintre cele mai mari jafuri de diamante din istorie a avut loc luni pe aeroportul din Bruxelles. În doar 180 de secunde, hoţii au prădat pietre preţioase în valoare de 50.000.000 de dolari.

Luni, Ora 19.40: Seară deosebit de rece la Bruxelles. Pe o pistă a aeroportului Zaventem se pregăteşte să decoleze zborul 2L789 al companiei Helvetic Airways spre Zürich. Cei 100 de pasageri şi-au ocupat locurile, pilotul face ultímele verificări, angajaţii aeroportului încarcă bagajele.

Ora 19.45: O furgonetă blindată a companiei Brink's din Anvers se opreşte lângă cargoul avionului din care lucrători ai aeroportului descarcă diamantele brute sub supravegherea unor angajaţi de securitate, a pilotului şi copilotului. Cei 120 de săculeţi cu pietre preţioase sunt încărcaţi în aparatul de zbor în ultimul moment, din motive de securitate.

Ora 19.47: Două maşini negre cu girofar, cu însemnele poliţiei, un Mercedes-Benz şi un Audi A6, sparg gardul de securitate şi intră pe pistă. Opt bărbaţi deghizaţi în poliţişti cu feţele acoperite de măşti îşi îndreaptă armele spre cei care abia încărcaseră diamantele. Angajaţii de securitate, pilotul şi copilotul sunt ţinuţi sub ameninţarea mitralierei cât timp uşile cargoului sunt forţate, cei 120 de săculeţi cu diamante fiind sustraşi şi urcaţi în camionetele hoţilor care pornesc în trombă. Totul se petrece în numai 180 de secunde, pe tăcute. Nici măcar un glonţ nu este tras.

Ora 19.50: Hoţii au dispărut. Pilotul sună la poliţie. Pasagerii, care nu ştiu ce s-a întâmplat, sunt anunţaţi că zborul va fi anulat.

Ora 19.52: Soseşte poliţia. Se fac investigaţii. Poliţia porneşte în căutarea maşinilor folosite pentru jaf.

Ora 20.10: Una dintre camionete este găsită carbonizată în satul Zellik, situat la circa 15 km de aeroport.

MARŢI. Alt jaf de diamante în valoare de 3 milioane €, la Paris

Un alt jaf de diamante a avut loc marţi, la Paris, într-un magazin din mijlocul oraşului. După-amiază, la magazinul "De Beers" din în complexul comerical Printemps, şi-au făcut apariţia doi bărbaţi îmbrăcaţi cu veste antiglonţ şi înarmaţi cu pistoale care i-au obligat pe vânzători să deschidă vitrinele cu bijuterii.

Ei au golit două vitrine pline cu diamante şi au fugit pe scara de incendiu a magazinului. Poliţia nu a reuşit încă să îi prindă pe hoţi, chiar dacă aceştia nu aveau feţele acoperite în timpul jafului. Valoarea diamantelor furate a fost evaluată la aproape 3.000.000 de euro (13.200.000 de lei).

Tablourile furate de români dintr-un muzeu olandez, de negăsit

Un alt jaf de proporţii, supranumit şi furtul secolului, a avut loc în noaptea de 15 spre 16 octombrie 2012, în Olanda. Atunci, şapte tablouri semnate de Pablo Picasso, Henri Matisse, Claude Monet, Paul Gauguin şi Lucian Freud, în valoare de 200 de milioane de euro au fost furate din muzeul Kunsthal din Rotterdam. Trei dintre suspecţi sunt români: Mihai Alexandru Bitu, Eugen Darie şi Radu Dogaru, care au şi fost arestaţi în 21 ianuarie.

Şapte tablouri au fost furate în octombrie 2012 din muzeul Kunsthal din Rotterdam

simeon stalpnicul png

Chiar dacă ei nu recunosc nici în ruptul capului că au participat la furt, anchetatorii au strâns dovezi care atestă că două dintre picturile celebre au fost pe teritoriul României. Pe baza telefoanelor mobile ale celor trei bărbaţi au fost obţinute localizări, stabilindu-se că suspecţii se aflau în zona muzeului în noaptea furtului. În plus, în telefoane au fost găsite fotografii cu picturile furate, ceea ce atestă faptul că tablourile au fost, la un moment dat, în România. 

Şi din convorbirile telefonice interceptate între suspecţi şi terţe persoane reiese implicarea acestora în jaf, ei încercând, totodată, să şi vândă operele furate. Până acum, nu a fost găsit nici un tablou.

image
image
image
image
image
image
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
image
actualitate.net
image
actualitate.net