Au funcţionat senzorii de fum în cazul incendiului de la Palatul Administrativ din Suceava?

Ultima actualizare:

    Șapte ore a durat  intervenția pompierilor Foto: Aurelian Tyron
Șapte ore a durat intervenția pompierilor Foto: Aurelian Tyron

Dezastru la un edificiu de patrimoniu! Acoperișul celei mai impozante clădiri din Suceava a ars sâmbătă aproape în totalitate. Este vorba despre Palatul Administrativ, care găzduiește Prefectura, Consiliul Județean și două puncte de lucru ale Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS) și Serviciului Român de Informații (SRI).

Deși focul s-a extins cu repeziciune, n-au fost înregistrate victime, arată adevarul.ro. Acțiunea de stingere a incendiului s-a desfășurat greoi și s-a încheiat după 7 ore de luptă a pompierilor. Au acționat 18 autospeciale, unele mașini fiind aduse de la zeci de kilometri depărtare. Locotenentul Alin Găleată, de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Suceava, dezvăluie că incendiul a fost anunțat la ora 8.55, destul de târziu, pentru că flăcările erau deja vizibile în exterior.

Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean (CJ) Suceava, susține că edificiul avea autorizație de securitate la incendiu și senzori de detectare a fumului.  Martorii au remarcat, în jurul orei 9.40, că pompierii aflați pe scara de stingere aveau probleme cu presiunea apei. „Parcă udau grădina”, a explicat unul dintre martori. „Noi am asigurat debitul, a fost apă suficientă. Am fost la fața locului și i-am întrebat pe pompieri dacă au nevoie de mai multă apă. Mi-au spus că nu e nevoie”, susține Ștefan Groza, directorul de la ACET, operatorul regional pentru furnizarea apei.

Clădirea istorică a rămas fără acoperișul de 2.000 de metri pătrați, iar numeroși angajați ai Prefecturii și ai Consiliului Județean s-au trezit fără birouri. Pompierii au reușit să limiteze, totuși, extinderea flăcărilor la etajele inferioare. ISU Suceava a transmis ieri că incendiul de la Palatul Administrativ a fost provocat de un conductor electric defect, din zona unui grup sanitar. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net