Au fost scoase vizele pentru Canada

Ultima actualizare:

    Vizele vor fi eliminate în totalitate din decembrie
Vizele vor fi eliminate în totalitate din decembrie

Europarlamentarii au aprobat astăzi acordul de liber-schimb UE-Canada, CETA. Asta înseamnă că se deschide calea către ridicarea vizelor pentru românii care vor să călătorească în ţara nord-americană.

Patru sute opt parlamentari au votat pentru acord, 254 împotrivă, iar 33 s-au abţinut.

Guvernul român a anunţat  în octombrie că, în urma semnării tratatului CETA, Canada a confirmat ridicarea vizelor pentru cetăţenii români în două etape.

Premierul din perioada respectivă, Dacian Cioloş, a afirmat atunci că este "un moment important" atât pentru cetăţeni, cât şi pentru oamenii de afaceri.

De la 1 mai 2017, cetăţenii români care au deţinut o viză canadiană temporară în ultimii 10 ani (Canadian temporary resident visa) sau care deţin, în prezent, o viză validă, valabilă pentru Statele Unite (valid US non-imigrant visa), vor putea să viziteze sau să tranziteze Canada pe baza unei autorizaţii electronice de călătorie (eTA) în loc de viză.

Vizele se elimină treptat

Vizele vor fi eliminate în totalitate începând din 1 decembrie 2017. După aprobarea în PE, o mare parte din CETA va fi aplicat provizoriu, începând din luna aprilie, până la ratificarea sa de toate Parlamentele naţionale şi regionale din UE, ceea ce va dura ani de zile.

Textul va elimina 99% dintre taxele vamale. În plus, prevede cooperarea în domeniul social, în cel sanitar şi în cel de combatere a încălzirii climatice.

image
image
image
image
image
image
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net