Au dormit sub cerul liber să aştepte înmormântarea regelui Cioabă

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

„Supuşii" regelui Florin Cioabă sunt dispuşi să facă orice sacrificiu pentru a-l conduce pe acesta pe ultimul drum. Chiar şi să doarmă trei nopţi în câmp, sub cerul liber. Un grup de romi venit din Sighişoara şi-a stabilit „reşedinţa" în apropoierea casei regelui Florin Cioabă.

 „Am venit pentru înmormântare. Stăm aici afară, ne e foame şi nu ne-a dat nimeni nimic", a spus Lucreţia Horvath. Condiţiile nu tocmai plăcute nu îi fac însă să renunţe. „Stăm până la îngropare", mai spune, hotărâtă, femeia. 

Dorin Cioabă, încoronat rege la înmormântarea tatălui său

Restricţii de trafic în Sibiu pentru înmormântarea regelui Cioabă

simeon stalpnicul png

Pregătirile pentru înmormântare erau ieri pe ultima sută de metri. Cel mai mult s-a muncit la monumentul funerar. Construcţia va avea aproximativ 4 metri înălţime şi este realizată din granit.

Ieri în cimitir se făceau ultimele pregătiri

simeon stalpnicul png

"E mult de lucru, e greu, se lucrează la foc continuu", spunea ieri unul dintre muncitori. De altfel, în cimitir a fost agitaţie mare. Iarba din jurul criptei a fost proaspăt tunsă, iar Mariana, femeie de serviciu, nu mai prididea cu munca, mai ales în zona mormântului lui Cioabă.

Regele romilor va fi înmormântat astăzi în cimitirul municipal din Sibiu, alături de tatăl, mama şi bunicul său. 5.000 de oameni sunt aşteptaţi la înmormântare. În cadrul ceremoniei de înhumare, fiul cel mare al regelui Cioabă, Dorin, va fi numit noul rege şi va primi coroana şi sceptrul din aur.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net