Au desigilat sicriul unui bărbat ucis de COVID-19! Pericol de infectare în familia defunctului

Pericol de infectare într-o familie de romi! Un bărbat de 41 de ani din Gura Humorului a murit la Spitalul Judeţean din Suceava, după o perioadă lungă de suferinţă. Pacientul avea cancer şi s-ar fi infectat şi cu SARS - CoV - 2, spun autorităţile, aşa că sicriul trebuia să rămână sigilat pe tot parcursul ceremoniei de înhumare. Numai că rudele defunctului l-au desigilat.

Caz incredibil în nordul ţării! Un bărbat în floarea vârstei, decedat din cauza noului coronavirus, ar putea fi sursă de infectare. Sicriul trebuia să rămână sigilat, dar rudele răposatului au deschis capacul. Comisarul - şef Ionuţ Epureanu, de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava, arată că episodul de la Gura Humorului face acum obiectul unui dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.  
Surse neoficiale susţin că romii au ridicat sicriul, în care se afla trupul neînsufleţit al bărbatului de 41 de ani, de la morga Spitalului Judeţean din Suceava la sfârşitul săptămânii trecute. În documentele de înhumare, între cauzele decesului sunt trecute cancer şi COVID - 19. În aceste circumstanţe, sicriul nu trebuia desigilat, pentru a preveni răspândirea virusului, scrie adevarul.ro. Rudele persoanei decedate susţin că n-au fost informate despre interdicţie şi că din acest motiv au desigilat sicriul.  
Marţi, la Gura Humorului s-a deplasat o echipă de inspectori de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP), pentru a face o anchetă epidemiologică. Inspectorii trebuie să identifice persoanele care au participat la înmormântare. „L-au scos din sicriul sigilat, l-au îmbrăcat şi l-au pus în sicriu cu capac frigorific”, dezvăluie, pentru monitorulsv.ro, medicul Dinu Sădean, directorul DSP Suceava. La înmormântare au participat aproximativ 100 de persoane din comunitatea de romi. 

funeralii.gif

Fotografii: Marian Suciu / Facebook

Unul dintre participanţii la funeralii a intrat în direct pe Facebook, din cimitir, şi a început să facă scandal. “Uitaţi ce se întâmplă la noi, în România. A murit de cancer şi ne obligă să-l înmormântăm de COVID – 19, ca să ia bani. Uitaţi, oameni buni, ce legi sunt!”, a strigat Marin Suciu. Inspectorii sanitari au fost însoţiţi atât de poliţişti, cât şi de jandarmi, pentru a aplana eventualele conflicte de la faţa locului. Comisarul - şef Ionuţ Epureanu spune că poliţiştii din Gura Humorului s-au autosesizat, după ce au văzut numărul mare de persoane adunate la priveghi.  

 

Loading...