Au dat 8.000 de euro ca să fie atacaţi cu pietre în România

Ultima actualizare:

    Turiştii au fost încântaţi la primul  contact cu România, care a avut loc  la 3 septembrie, în Bucureşti
Turiştii au fost încântaţi la primul contact cu România, care a avut loc la 3 septembrie, în Bucureşti

Au traversat zeci de oraşe şi capitale europene şi peste tot au fost primiţi ca la carte. Vizita în România nu o vor uita, însă, prea curând. Pasagerii celui mai exclusivist tren din lume, Orient Express, au fost primiţi cu pietre în apropiere de Sighişoara. Aşa că trenul a părăsit oraşul cu trei geamuri sparte.

Ca la noi la nimeni! Câteva persoane "binevoitoare" au reuşit să strice una dintre serile călătorilor, care au plătit şi 8.000 de euro pe un bilet pentru ruta Paris-Veneţia.

Trenul Orient Express a revenit sâmbătă în Gara de Nord din Bucureşti, de unde a plecat a doua zi spre Sinaia. Aici, a avut o oprire turistică de cinci ore.

simeon stalpnicul png

Duminică, în jurul orei 22.00, în apropiere de Sighişoara, câteva persoane au aruncat cu pietre în vagoanele de lux, reuşind să spărgă trei geamuri şi să bage panica în pasageri. Ieri dimineaţă, şeful trenului a anunţat incidentul la 112, iar poliţiştii încearcă să-i identifice pe făptaşi.

Se pare că zona în care a avut loc incidentul este o mahala cu o rată a infracţionalităţii foarte ridicată. Şeful gării din Sighişoara a menţionat că de obicei se confruntă cu furturile de cabluri.

Ancheta a fost îngreunată de faptul că nu au existat martori, iar poliţiştii nu au avut timp suficient pentru cercetare la faţa locului, pentru că trenul a trebuit să-şi continue drumul către Budapesta.

"S-au constatat fisuri la geamurile vagoanelor 12, 13 şi 14, însă, nu putem şti cu exactitate cauza. Ancheta va stabili împrejurările în care s-a produs incidentul", ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Mureş, Livia Popa.

Are o sală cu pian şi trei restaurante

Renumitul tren istoric de lux Orient Express, care circula pe traseul Paris -Veneţia, trece în fiecare an şi prin România.

"Hotelul pe şine" are în componenţă 18 vagoane, dintre care 8 vagoane de dormit, 3 restaurante şi o sală cu pian. Pasagerii se pot ospăta cu delicii pregătite de bucătari francezi şi italieni.

O porţie de caviar Baccari costă peste 200 de euro. Biletele costă între 6.000 şi 8.000 de euro, iar întreţinerea anuală a trenului ajunge la 2 milioane de euro.

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net