Ce-au făcut acești tineri dintr-un castel din Transilvania e uimitor!

3.4.jpg

castel apartament capitala transilvania
Au cumpărat castelul la prețul unui apartament din capitală
Foto Metropotam.ro

Un cuplu tânăr din România a decis să abandoneze viața haotică de oraș din București și au făcut o alegere de-a dreptul îndrăzneață. Au cumpărat un castel în Transilvania la prețul unui apartament din capitală. Fiind vechi de secole, castelul a avut nevoie de renovări, dar acum atrage și o mulțime de turiști.

Doi tineri, soț și soție, de doar 25 de ani, au cumpărat castelul Tălișoara din Covasna la prețul unui apartament din București, relatează Tvr.ro. Clădirea a fost construită de un nobil secui la sfârșitul secolului al XVII-lea, mai exact în anul 1680. Cu toate că în timpul perioadei comuniste castelul a fost transformat în sediu al CAP-ului, și-a păstrat farmecul și stilul arhitectonic de acum 300 de ani.

4.jpg

castel apartament capitala transilvania
Castelul Tălișoara din Covasna
Foto Metropotam.ro

Soții Racz au descoperit castelul în urmă cu opt ani și după ce au reușit să îl cumpere la un preț foarte mic, l-au renovat și l-au transformat într-un loc prielnic și pentru turiști. Castelul face parte din categoria A a monumentelor istorice și are opt camere de oaspeți, fiecare cu o poveste impresionantă. Noii proprietari au fost foarte atenți la realizarea unei atmosfere cât mai autentice a clădirii, astfel că au păstrat pe pereți picturile vechi de sute de ani.

5.2.jpg

castel apartament capitala transilvania
Castelul Tălișoara din Covasna
Foto Metropotam.ro

„Ne-am gândit la o implicare în viața culturală a zonei și, chiar de când am cumpărat castelul, am organizat concerte, festivaluri de muzică veche – anul acesta va fi a cincea ediție, au fost Zilele renascentiste și vrem să continuăm, dar suntem deschiși și la alte evenimente organizate de alții, pe care să le găsduim la noi în castel”, a declarat proprietara, potrivit Metropotam.ro.

 

Apreciază cu un like pagina noastră de Facebook dacă ți-a plăcut acest articol. Vei afla și mai multe informații interesante!

Loading...
 
 

Citește și

  • casa mariana calfa

    Una dintre părţile cele mai proaste ale iernii este că umflă facturile la întreţinere. Este greu cu una, cu două camere, însă nu vă imaginaţi cum e cu 30 de camere! Atâtea are castelul pictoriţei Mariana Calfa, iar facturile din prima lună cu frig, noiembrie, i-au cam zguduit bugetul – 7.000 de lei. Cu 40% mai mult faţă de luna trecută.

  • Maria, Simona, Dragoş, Porumbescu... aceştia sunt doar câţiva dintre noii locatari de la castelul Marianei Calfa. Unii înaripaţi.

  • castelul de lut

    Piticii din Albă-ca -Zăpada ar fi, cu siguranță, invidioși pe această replică la scară mare a căsuței lor din pădure. Un adevărat castel, ridicat în întregime din materiale naturale, pe malul unui râu, în vecinătatea pădurii. Însă vestea cu adevărat bună este că totul se întâmplă în România, pe drumul dintre Făgăraș și Sibiu, la Porumbacu de Sus, unde un om pasionat vrea să deschidă o pensiune cum alta nu-i.

  • Visezi la o locuinţă-unicat, impunătoare, elegantă, care să te scoată în evidenţă printre vecini? Poţi încerca un castel! România e plină de palate şi multe dintre ele sunt scoase la mezat.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1