Au arestat-o că şi-a scăpat copilul de tatăl violent

Ultima actualizare:

    Anamaria a fost încătuşată în maşina Poliţiei şi dusă în arest Foto: Dorin Constanda
Anamaria a fost încătuşată în maşina Poliţiei şi dusă în arest Foto: Dorin Constanda

Decizie revoltătoare în cazul Anamariei Nedelcu (43 de ani), mama care a fugit în România cu fiul ei din cauza tatălui violent. Ieri, judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti au decis ca românca să fie arestată pentru 30 de zile, urmând să fie extrădată în Canada, unde e judecată pentru răpire.

„A fugit cu copilul din Canada ca să-l apere de agresivitatea tatălui. A venit în România, la neamul ei, la fraţii ei, în ţara ei ca s-o apere, pentru că n-a făcut nimănui nici un rău. Iar, aici, o arestează şi vor s-o trimită înapoi în Canada, s-o despartă de copii”, ne-a spus, plângând, mama Anamariei, după ce a aflat că pe numele fiicei sale s-a emis mandat de arestare pentru 30 de zile.

Femeia aştepta, miercuri după-amiază, alături de jurnalişti, în scara blocului, unde locuieşte cu Anamaria şi cei doi nepoţei dăruiţi de aceasta, ca fiica ei să-şi strângă bagajele pentru arest. „Nu le-a spus nimic copiilor. Aşa ceva nu se poate spune unor copii de 6, respectiv 4 ani. Şi aşa Anthony este afectat emoţional din cauza a ceea ce a trăit în Canada alături de tatăl lui. Copiii mereu spuneau că mami munceşte ca să nu ni-l fure pe Anthony”, ne-a mărturisit mama Anamariei.

Rafael Maximo Munoz Sierra
Rafael Maximo Munoz Sierra

În jurul orei 15.00, doi poliţişti au încătuşat-o pe Anamaria şi au dus-o în Arestul Central, unde va rămâne pentru următoarele 30 de zile. „Pentru mine e ca o condamnare la moarte. Niciodată nu m-am gândit că s-ar putea întâmpla aşa ceva. Copiii rămân cu mama mea”, a declarat, înainte să fie încătuşată, Anamaria.

Culmea e că, în sala de judecată, procurorii au susţinut că nu se impune arestarea preventivă a Anamariei, însă instanţa a dispus emiterea unui mandat de arestare, în vederea extrădării. Ulterior, Parchetul a contestat hotărârea.

Încadrată de poliţişti, Anamaria şi-a dus bagajele la maşină
Încadrată de poliţişti, Anamaria şi-a dus bagajele la maşină

Anamaria Nedelcu este căutată de autorităţile din Canada pentru răpire internaţională de minori şi încălcare a ordinului de custodie, extrădarea sa urmând să se judece la Curtea de Apel Bucureşti la data de 21 aprilie.

simeon stalpnicul png

Românca a locuit în Canada până în 2014, când a decis să plece împreună cu Anthony, fiul său, care atunci avea 4 ani. Ea a luat această decizie, deoarece Rafael Maximo Munoz Sierra, cetăţean canadian de origine dominicană, îl agresa verbal şi fizic pe fiul lor. După plecare, Sierra a făcut plângere penală, iar, acum, Anamaria este urmărită penal pentru răpire şi încălcarea unui ordin comun de custodie, fapte pentru care, în Canada, riscă până la 10 ani de închisoare.

image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net