Au apărut din nou căpușele! Vezi cum te poți proteja

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Temperaturile din ce în ce mai crescute și vremea frumoasă te pot îmbia la plimbări lungi, la stat la iarbă în parc sau, de ce nu, chiar la curte. Însă ar trebui să ai grijă pentru că venirea sezonului cald anunță și reapariția căpușelor. Este foarte important să înveţi să te protejezi de acest parazit pentru că problemele pe care le poate cauza la om sunt deosebit de grave.

O căpuşă, odată fixată pe o gazdă, poate provoca în scurt timp simptome grave precum febră, cefalee sau erupţii maculo-papuloase pe piele. În unele condiţii, o căpuşă care se prinde nedetectată pe corp poate transmite boala Lyme care duce la moartea gazdei. Adesea, înţepătura de căpuşă este asociată durerilor articulare şi poate crea inclusiv febra butunoasă. De aceea, este foarte important să urmezi câţiva paşi pentru a te asigua că tu şi cei dragi evitați expunerea la acest parazit. În primul rând, ar trebui să ocolești zonele cu iarbă foarte înaltă unde căpuşele se pot ascunde. Evită să intri în contact cu animale necunoscute şi verifică-i pe cei mici, pe cât posibil, de fiecare dată când vin de la joacă. Uită-te după o iritaţie circulară în formă de ţintă care anunţă adesea prezenţa unei căpuşe. Verifică mai atent axilele şi capul pentru că, de cele mai multe ori, căpuşele preferă să se fixeze  în aceste zone.

Tratamente preventive pentru animalele de companie

Dacă ai un animal de companie, ca să nu rişti îmbolnăvirea lui sau a familiei tale, este important să acţionezi preventiv şi să cauţi o soluţie de deparazitare externă. Ar trebui să faci asta încă din primele zile calde pentru ca însoțitorul tău patruped să nu ia căpuşe din parcuri și grădini, adesea găsindu-se pe firele de iarbă sau de la alte animale infestate. Spre exemplu, tratamentul antiparazitar Pet Spot Forte se aplică foarte uşor, cu ajutorul unei pipete, pe ceafa animalului tău şi are un efect de până la 3-4 săptămâni. Astfel de soluţii pot fi recomandate de medicul veterinar sau pot fi achiziţionate chiar de tine de la farmacia veterinară. Unde mai pui că efectul antiparazitar acționează  atât împotriva căpuşelor, cât şi împotriva puricilor sau a păduchilor.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net