Aţi pregătit cadourile pentru Ziua Copilului?

Ultima actualizare:

Ziua de 1 iunie nu este mai puţin importantă, pentru un copil, decât ziua lui de naştere sau onomastica. Luni, orice prichindel trebuie să se simtă răsfăţat, să primească daruri, să i se facă surprize, ca să aibă ce povesti a doua zi, la şcoală.

„Nu neglija această zi! Marţi, învăţătoarea îi va întreba pe copii, la şcoală, cum au petrecut de ziua lor, iar ei trebuie să aibă ce povesti. Fiecare se va mândri cu darul primit, cu spectacolul la care a fost, iar cine nu are nimic interesant de spus se va simţi în inferioritate”, e de părere psihologul Click!, Mihaela Vintilă, care punctează următoarele idei de pus în practică:

Alege un cadou pe care ştii că şi-l doreşte: o jucărie, o hăinuţă, un produs electronic. Iată o bună ocazie de a-ţi onora nişte promisiuni făcute de-a lungul timpului. Dacă îşi doreşte ceva ce depăşeşte cu mult bugetul tău, orientează-te spre altceva şi satisface-i alte plăceri.

Petreceţi timp împreună. Cum ziua de 1 iunie coincide cu cea de Rusalii, când majoritatea părinţilor sunt liberi, profitaţi de ocazie şi alocaţi-i timp copilului. El e sărbătorilul, trebuie să se simtă special, în centrul atenţiei. „Lasă de-o parte treburile casnice şi dă-i Cezarului ce-i al Cezarului”, spune psihologul.

Ideal ar fi să ieşiţi din casă şi să mergeţi la un spectacol pentru copii, la activităţi ce au loc prin parcuri, malluri. Masa de prânz luaţi-o împreună, dacă se poate şi cu bunicii.

Îi plac prăjiturile de cofetărie, îngheţata, ciocolata? Poţi să faci mâine o excepţie şi să-l răsfeţi cu mâncărurile preferate. Chiar dacă nu sunt cele mai sănătoase, o zi „n-o fi foc”.

Măcar de ziua lui fii mai permisiv, mai tolerant, evită certurile şi ameninţările de genul „te iert azi, că e ziua ta, dar vezi tu mâine”. Încearcă să te abţii de la interdicţii, nu-i spune “nu”, pentru că se înmulţesc frustrările, nu-i face educaţie de ziua lui, te mai sfătuieşte Mihaela Vintilă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
ungaria romania colaj pexels jpg
Gustav Klimt Immersive Experience Gold in Motion 2 jpg
cafea jpg
renovare apartament jpg
WhatsApp Image 2024 04 24 at 10 52 03 jpeg
bucuria 1536x1024 jpg
atena praf saharian jpg
orhidee jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net