Atenţionare de călătorie. Ploi abundente și polei în Bulgaria

cod_galben_ploaie_vant_polei.jpg

MAE anunță că în Bulgaria este ”cod portocaliu” de ploi abundente și polei
MAE anunță că în Bulgaria este ”cod portocaliu” de ploi abundente și polei
FOTO: Click!
Citeste tot despre: 

Vreme rea și la noi, și în Bulgaria. MAE anunță că în Bulgaria este ”cod portocaliu” de ploi abundente și polei.

Românii care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Bulgaria trebuie să știe că Institutul Naţional de Meteorologie şi Hidrologie bulgar a emis avertizări meteo valabile pentru miercuri şi joi (21 și 22 noiembrie).

Pe întreg teritoriul ţării vecine sunt prognozate căderi însemnate de precipitaţii sub formă de ploaie, pe alocuri cu formare de polei. Au fost emise mai multe coduri portocalii şi galbene carevizează anumite regiuni.

Ploi abundente și polei în Bulgaria

Potrivit MAE, în Bulgaria a fost emis ”cod portocaliu” pentru căderi de precipitaţii sub formă de ploaie în regiunile: Stara Zagora, Haskovo şi Kârdjali. În aceste regiuni vor cădea însemnate cantităţi de precipitaţii sub formă de ploaie, care vor atinge valori între 30 şi 50 litri/mp;

De asemenea, miercuri şi joi (21 și 22 noiembrie), va fi ”cod galben” pentru căderi de precipitaţii sub formă de ploaie, cu formare de polei, în regiunile: Vidin, Montana, Vraţa, Loveci, Pleven, Gabrovo, Veliko Târnovo şi Ruse. În aceste regiuni vor cădea însemnate cantităţi de precipitaţii sub formă de ploaie, cu valori între 20 şi 25 litri/mp. Există pericolul formării de polei;

În plus, a fost emis ”cod galben” pentru regiunile: Pernik, Kiustendil, Blagoevgrad, Sofia, Sofia-Regiune, Pazardjik, Smolian, Plovdiv, Sliven, Yambol, Târgovişte, Razgrad, Silistra, Şumen, Dobrici, Varna şi Burgas. În aceste regiuni vor cădea însemnate cantităţi de precipitaţii sub formă de ploaie, cu valori cuprinse între 20 şi 30 litri/mp.

Atenţionare de călătorie în Bulgaria

”Se recomandă să se urmărească cu atenţie situaţia din zonele respective, iar şoferii să conducă preventiv, cu viteză adecvată şi să aibă autoturismele echipate corespunzător circulaţiei pe drumurile publice în condiţii de iarnă, să respecte strict semnalizarea rutieră temporară montată şi indicaţiile/semnele organelor de control aflate la faţa locului. Pe perioada instituirii codurilor de atenţionare meteorologică este posibil ca unele categorii de drumuri să fie închise circulaţiei rutiere din cauza formării de polei sau a vizibilităţii reduse”, au transmis reprezentanţii MAE. 

Loading...