Atenționare de călătorie în Grecia. E pericol de incendii de vegetație

Ultima actualizare:

    Incendiile de vegetație din Grecia se produc aproape în fiecare anSursa foto: Adevărul
Incendiile de vegetație din Grecia se produc aproape în fiecare anSursa foto: Adevărul

Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenționare de călătorie pentru românii care sunt sau ajung în Grecia privind existența unui pericolul iminent de producere de incendii de vegetație în mai multe regiuni. Avertizarea de risc de incendiu iminent este valabilă pentru ziua de vineri, 4 septembrie 2020.

Atenționare de călătorie în Grecia. Regiunile cu risc

Din cauza temperaturilor ridicate și a vântului puternic, există pericolul iminent de producere de incendii de vegetație în următoarele regiuni: Attica și în apropierea capitalei Atena; Grecia centrală (Evia, Viotia); Regiunea Mării Ionice (Corfu, Kefalonia, Zakynthos); Grecia de Vest (Achaia, Ilia); Regiunea Pelopones (Messinia); Tesalia (Magnesia, Sporades); Regiunea Macedonia (Salonic Halkidiki); Nordul Mării Egee (Chios, Samos, Ikaria); Sudul Mării Egee (Rodos), potrivit Radio Europa Liberă România.

Unde poți solicita ajutor

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena (+302106774035) și Consulatului General al României de la Salonic (+302310340088), apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție şi telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă (+306978996222) și cel al Consulatului General al României de la Salonic (+306946049076).

Parteneri

image
image
image
image
image
image
ungaria romania colaj pexels jpg
gustav klimt jpg
cafea jpg
renovare apartament jpg
WhatsApp Image 2024 04 24 at 10 52 03 jpeg
bucuria 1536x1024 jpg
atena praf saharian jpg
orhidee jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net