Atenție, turiști! Iarna se întoarce în forță în masivul Ceahlău

Ultima actualizare:

    Va viscoli în acest sfârșit de săptămână
Va viscoli în acest sfârșit de săptămână

Salvamontiștii anunță, joi, că iarna se întoarce în toată zona montană din județul neamț, astfel că la altitudini de peste 1.400 de metri va ninge viscolit, potrivit Agerpres.

Șeful Serviciului Salvamont Neamț, Raul Papalicef, spune că temperaturile vor scădea constant, începând de joi, și vor atinge, conform prognozelor, minus 4 grade în noaptea de joi spre vineri, urmând ca în weekend să ajungă chiar și la minus 11 grade.

„Ca în fiecare an, așteptăm foarte mulți turiști în zonă care vor petrece sărbătorile religioase, dar și vacanța de primăvară a elevilor. Vom institui măsuri speciale de prevenire adecvate la situația și evoluția condițiilor meteo”, a declarat Raul Papalicef.

Acesta le recomandă turiștilor să nu facă deplasări după lăsarea întunericului pentru că vizibilitatea va fi zero, chiar dacă vor fi dotați cu echipamente de lumină adecvate. În luna martie, din cauza ignorării acestei recomandări, au fost trei operațiuni de salvare a 14 persoane care s-au pierdut în viscol și erau epuizate.

Salvamontiștii mai recomandă turiștilor să nu părăsească traseele turistice și să nu se aventureze cu mijloace auto pe drumuri închise circulației publice. De asemenea, turiștii trebuie să parcurgă distanța dintre cabană și schitul de pe platoul Dochia doar în grupuri organizate, iar, în caz de viscol, să solicite sprijinul echipei de intervenție.

Nu în ultimul rând, cei care vor urca, în weekend, pe Ceahlău, trebuie să fie echipați corespunzător condițiilor de iarnă.

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net