Atenție, șoferi! În weekend, polițiștii ies „la vântătoare” cu radarele

radar.jpg

radare, politie, pistol
Polițiștii stau cocoțați pe pasarele sau poduri ca să nu fie văzuți și să aibă o poziție bună
Citeste tot despre: 

Cine pleacă la drum în weekend trebuie să fie cu mare băgare de seamă. Polițiștii vor sta la pândă pe principalele șosele din țară. Vor fi scoase toate radarele din dotare, inclusiv cele tip pistol.

Viteza este principala cauză a morții în accidentele rutiere. Iar faptul că nu avem autostrăzi și circulăm pe drumuri naționale cu o singură bandă pe sens face ca numărul celor decedați să fie și mai mare.

Stresați să stea în spatele camioanelor, mulți intră în depășiri riscante și apasă apoi prea mult pedala de accelerație ca să recupereze timpul pierdut.

E bine să fiți calmi și să încercați să circulați regulamentar,cu 50-60 km/h în localități și cu 90-100 km/h în afara lor. Pe autostrăzi aveți ocazia să atingeți 130 km/h, fără să fiți sancționați. De mâine și până duminică, polițiștii vor sta la pândă.

Vor fi scoase până la 300 de radare

”Vor fi scoase pe străzi 250-300 de radare”, ne-au spus astăzi reprezentanții IGPR. Important este că de cum s-a încălzit afară, oamenii legii folosesc și radarele cu laser tip pistol și se ascund în locuri în care nu v-ați fi gândiți.

Stau cocoțați pe pasarelele pietonale,pe poduri sau camuflați în spatele mașinilor neinscripționate.

Pe DN1, între localitățile prahovene Potigrafu și Bărcănești, polițiștii ”trag” și dintr-o dubă a Ministerului de Interne.

radare2.jpg

radar, pistol, masina
Oamenii legii se camuflează și în spatele mașinilor neinscripționate
Foto: Andreea Dancu
Aparatul performant înregistrează viteza autovehiculelor de la o distanţă de 1.200 metri şi în decurs de 0,33 de secunde de la momentul în care utilizatorul apare pe trăgaci.

Pistolul este echipat cu un sistem de detectare a dispozitivelor antiradar, interzise prin lege, are un kit pentru noapte, cameră video de înaltă fidelitate şi stochează pe cardul de memorie înregistrări şi fotografii detaliate, referitoare la marca autovehiculului, numărul de înmatriculare, coordonatele GPS şi chiar trăsăturile faciale ale conducătorului auto.

În perioada 5 -11 martie, 58 de șoferi care au gonit pe autostrăzi au rămas fără permis, fiind prinși cu viteze între 172- 228 km/h. Pe lângă fapul că au rămas pietoni pentru 3 luni au primit și amenzi cuprinse între 1.305 şi 2.900 de lei.

 

Loading...