Atenție, șoferi! Vor fi probleme cu achitarea rovinietei

camere-rovinieta.jpg

Șoferii sunt verificați cu 108 camere dacă au sau nu rovinietă
Șoferii sunt verificați cu 108 camere dacă au sau nu rovinietă

Cine vrea să plece la drum în noaptea aceasta și îi expiră rovinieta, ar fi bine să și-o achite de pe acum. După miezul nopții, emiterea ei va întreruptă.

CNAIR informează că în data de 15 ianuarie, în intervalul orar 00.05-6.00, emiterea rovinietelor și a peajelor va fi întreruptă ca urmare a unor lucrări de actualizare a tehnologiilor sistemului informatic.

Astfel, utilizatorii rețelei de drumuri naționale și autostrăzi sunt informați că:

  • achitarea peajului pentru utilizarea podurilor peste Dunăre între Fetești și Cernavodă în data de 15 ianuarie, se poate realiza până cel târziu ora 24.00 a zilei următoare;
  • în cazul în care utilizează, în data de 15 ianuarie, infrastructura pentru care se aplica tariful de utilizare, pot achita rovinieta până cel târziu la ora 24.00 a zilei respective.  

108 camere video verifică șoferii dacă au rovinietă

Pe drumurile naționale și pe autostrăzi sunt funcțioale 108 camere video, prin care șooferii sunt monitorizați dacă au plătit sau nu rovinieta. Amenda este cuprinsă între 250 și 4.500 de lei.

Posesorii de autoturisme vor primi amenzi cuprinse între 250 și 500 de lei, în timp ce pentru vehiculele de transport de marfă cu MTMA mai mare sau egală cu 12 tone sunt între 3.000 și 4.500 de lei.

În schimb, tarifele rovinietei sunt de trei euro pentru șapte zile, șapte euro pentru 30 de zile, 13 euro pentru 90 de zile și 28 de euro pentru 12 luni, pentru o mașină mică.  

Unde verifici dacă ai rovinieta valabilă

Dacă ai uitat când expiră, poți accesa portalurile web www.cnadnr.ro (secțiunea Verificare Rovinieta) și www.erovinieta.ro. Tot ce trebuie să faci este să introduci datele vehiculului (număr de înmatriculare, număr de identificare) și îți apare data.

 

Citește și: 

A apărut aplicația pentru rovinietă. Iată cum o utilizezi

 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1