Atenție, șoferi! Circulația rutieră este închisă pe mai multe drumuri naționale

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

A venit iarna la munte. A căzut zăpadă multă în weekend, iar vântul năpraznic o viscolește. Din acest motiv, traficul rutier și ferovial este mult îngreunat. Poliția Română a actualizat situația din toată țara. Informați-vă înainte de a pleca la drum!

Este zăpadă la munte, dar și pe toate drumurile naționale din zona înaltă. În plus, vântul suflă în rafale. În județul Buzău, este ”cod portocaliu” din pricina vântului de peste 90 km/h.

  • Circulația rutieră a fost închisă luni dimineață pe DN 67C - Transalpina pentru toate categoriile de autovehicule, între Rânca și Obârșia Lotrului, pe tronsonul kilometric 34+500 - 59+800 și pe DN7C Transfăgărășan, pe tronsonul Piscu Negru - Bâlea - Cascadă, între km 104 și 130+800 (mai devreme decât data programată, 1 noiembrie), din cauza vremii nefavorabile, potrivit IGPR.
  • Au fost închise traficului rutier, în județul Harghita, DN12C Gheorghieni — Bicaz-Chei, între km 5-32 și DN13B Praid — Gheorghieni, între km 3 și 30.
  • În județul Suceava, traficul rutier a fost oprit pe DJ 175B Pojorâta — Crucea, care urmează să fie deszăpezit. A fost ridicată restricția temporară de tonaj (7,5 tone) în pasurile Tihuța și Mestecăniș, pe DN17, după ce carosabilul a fost curățat.
  • În județul Maramureș, circulația rutieră se desfășoară în condiții de iarnă pe DJ 186 Cavnic — Budești. Sunt prezenți polițiști care verifică dacă autovehiculele sunt echipate de iarnă.
  • Au mai fost semnalate căderi de arbori pe DN2, în județul Bacău, pe DN15B și DN15C — în județul Neamț și pe câteva drumuri județene din Neamț și Suceava, însă carosabilul a fost degajat în scurt timp, nemaifiind sesizate probleme la această oră.

Recomandări

Polițiștii recomandă conducătorilor auto să se informeze cu privire la condițiile meteo înainte de a pleca la drum, precum și cu privire la situația traficului pe tronsoanele pe care urmează să călătorească (restricții de viteză sau tonaj, oprirea temporară a traficului rutier) și reamintesc obligativitatea ca autovehiculele să fie echipate corespunzător, pentru a circula în condiții de iarnă.

image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net