Atenție români! Infractorii profită de epidemia de coronavirus pentru a vă intra în casă sau a vă păcăli

Ultima actualizare:

    Nicolae Robu se plânge că Timișoara s-a umplut de persoane care profită de coronavirus
Nicolae Robu se plânge că Timișoara s-a umplut de persoane care profită de coronavirus

Feriți-vă de coronavirus dar și de persoanele dubioase care profită de epidemie. Pericolul este atât de mare încât primarul municipiului Timişoara, Nicolae Robu și Prefectura Caraş-Severin au lansat avertismente publice. În București au fost prinși primii suspecți

Primarul TimiȘoarei, Nicolae Robu este înspăimântat mai mult decât de Covid, de cei care profită de pandemie pentru a-și păcăli semenii. Edilul semnalează că odată cu cetățenii onești veniți în țară de frica bolii din diaspora, au apărut și infractori versați, școliți în rele pe meleaguri străine."Vă semnalez, păziţi-vă, oameni buni! Au venit în ţară, alături de compatrioţi de-ai noştri, demni de tot respectul, şi indivizi care nu sunt demni de acest respect. Au venit indivizi care nu s-au ocupat cu lucruri legale pe unde au fost şi aici nu au din ce trăi. Ştim bine că au existat diverse grupuri de infractori care au furat şi au înşelat în fel si chip prin diverse ţări, ne-au făcut şi o imagine extrem de negativă, nouă ca popor, nouă românilor, pentru că mulţi nu au fost în contact cu noi, mai ales după Revoluţie şi atunci îşi închipuiau că aşa suntem noi, românii. Ei bine, aceştia s-au întors, sunt aici, îi şi vedem, îi remarcăm uşor. Azi am văzut din maşină trei şi sunt convins că nu mă înşel", a declarat potrivit news.ro, Nicolae Robu, vineri, într-o conferinţă de presă. Edilul spune că deja au început jafurile pentru că aceşti cetăţeni la care a făcut referire nu mai au din ce trăi.

Infractorii profită de Covid în Caraș-Severin

Prefectura judeţului Caraş-Severin a anunțat oficial că în judeţ au apărut persoane care intră în locuinţele oamenilor dându-se drept medici. Aceștia vin să recolteze probe pentru testarea infecţiei cu coronavirus sau spun că sunt angajaţi ai firmelor de dezinsecţie sau deratizare, cu scopul de a păcăli oamenii şi de a-i jefui.

"Au fost semnalate cazuri în care delicvenţii s-au prezentat drept cadre medicale venite să facă recoltări de probe de sânge în vederea testării pentru COVID-19. De asemenea, alţi indivizi s-au deghizat în angajaţi ai firmelor de dezinfecţie şi deratizare încercând ba să păcălească oamenii să plătească pentru o dezinfecţie fictivă, ba să intre in casele cetăţenilor pentru a-i jefui”, se arată într-un comunicat de presă, de joi, al Prefecturii Caraş-Severin preluat de news.ro. Reprezentanţii Prefecturii atrag atenţia că nu se fac teste pentru COVID-19 sau consultaţii la domiciliu, nu se fac operaţiuni de dezinfecţie (în  afară de cazul în care Primăria organizează o astfel de operaţiune împreună cu DSP, operaţiune care este anunţată în prealabil).  

Primii profitori ai cornavirusului arestați în București

Două femeie sunt cercetate de procurorii bucureşteni, după ce au intrat în locuinţa unei persoane de 86 de ani, pretextând că vor să dezinfecteze apartamentul cu o substanţă împotriva coronavirusului, dar de fapt ar fi vrut să fure diverse bunuri. Ele au fost surprinse de o vecină, care şi-a dat seama că este ceva în neregulă şi a anunţat Poliţia. Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti, pe data de 24 martie, două femei au profitat de starea de urgenţă şi purtând măşti şi mănuşi chirurgicale au mers la locuinţa unei persoane în vârstă de 86 de ani din Bucureşti, şi i-au prezentat acesteia legitimaţia unei alte persoane, emisă de Casa de Pensii a municipiului Bucureşti, pretinzând că au venit în control şi că doresc să dezinfecteze apartamentul cu o substanţă împotriva coronavirusului.

Polițiștii din Caraș sunt în alertă după ce mulți oameni se plâng că au fost păcăliți de profitorii coronavirusului
Polițiștii din Caraș sunt în alertă după ce mulți oameni se plâng că au fost păcăliți de profitorii coronavirusului

Femeile au reuşit să convingă persoana respectivă să le permită accesul în locuinţă. Una dintre femei a încercat să-i distragă atenţia persoanei vătămate şi purta cu aceasta o conversaţie în sufragerie, în timp ce cealaltă a început să pulverizeze prin casă cu o soluţie dintr-o sticlă inscripţionată “Igienol”. Ea a pătruns în toate încăperile cu intenţia de a fura diverse lucruri. Cele două femei au fost reţinute pentru 24 de ore de poliţiştii Secţiei 12, urmând să fie prezentate Judecătoriei Sectorului 3 cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile pentru comiterea infracţiunii de tentativă la furt calificat săvârşit prin violare de domiciliu şi profitând de situaţia prilejuită de starea de urgenţă.

Citiți și

Coronavirus România. Virusul ucigaş din Oltenia, până-n Maramureş

Misterul virusului ucigaș. De ce coronavirusul îi ocolește pe copii

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
fugar jpg
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
gara de nord jpeg
nadia jpg
Joe Biden FOTO Profimedia
image
actualitate.net
image
actualitate.net