Atenție! Prima etapă de înscriere la școală se încheie joi

Ultima actualizare:

    Peste 120.000 de cereri au fost depuse de părinți în primele două săptămâni
Peste 120.000 de cereri au fost depuse de părinți în primele două săptămâni

Părinți, nu uitați să vă înscrieți copiii la școală! Joi, 16 martie, se încheie prima etapă. În două săptămâni, au fost depuse peste 120.000 de cereri.

În total, au fost introduse 124.054 de cereri la nivel naţional, anunță reprezentanţii Ministreului Educației. Dintre acestea, 105.777 de cereri (85,3 la sută) vizează copiii cu vârsta de şase ani, împliniţi înainte de 1 septembrie 2017, iar 18.277 de cereri (14,7 la sută), copiii cu vârsta de şase ani, împliniţi începând cu 1 septembrie 2017.

Procesul de înscriere are loc până pe 16 martie, când se va încheia prima etapă. Cererile-tip se pot completa online sau la unitatea de învăţământ pe care ai ales-o pentru copilul tău.

De asemenea, poți solicita, prin bifarea în cererea-tip de înscriere, ca locul la şcoala de circumscripţie să fie rezervat pentru eventualitatea în care copilul nu este înscris la unitatea de învăţământ pentru care ai făcut opţiunea, din lipsă de locuri libere.Validarea acestora se face, de luni până vineri, între orele 8.00 - 18.00 şi sâmbătă între 9.00 şi 13.00.

Etapa a doua începe pe 24 martie

Pe 22 şi 23 martie vor fi afişate, atât în unităţile de învăţământ, cât şi pe site-urile acestora şi ale inspectoratelor şcolare judeţene/al municipiului Bucureşti, candidaţii înmatriculaţi, informaţii privind numărul locurilor libere şi lista copiilor neînscrişi după prima etapă.

Dacă, după acest moment, micuții nu sunt cuprinşi în nici școală, trebuie să completezi o nouă cerere de înscriere, repartizarea urmând să se facă pe locurile rămase disponibile.

A doua etapă de înscriere va avea loc în perioada 24 -30 martie, urmând ca rezultatele finale să fie afişate în 6 aprilie.

Între 7 şi 13 aprilie, inspectoratele şcolare judeţene vor soluţiona toate cazurile nerezolvate după finalizarea celei de-a doua etape de înscriere.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net