Atenție la trotinetele electrice! O bătrână a fost călcată de un astfel de vehicul la Suceava

trotinete-bolt.jpg

Trotinete electrice
Trotinetele electrice nu sunt o jucărie, ele pot deveni adevărate bombe rutiere dacă sunt conduse în locuri nepotrivite și sunt scăpate de sub control
Foto: ordinea.ro
Citeste tot despre: 

Accident mai puțin obișnuit la Suceava. O bătrână de 86 de ani care aștepta la un bancomat să-și ia pensia, a fost doborâtă ca un popic de un tânăr de 20 de ani pe o trotinetă electrică. Femeia a ajuns la spital cu multiple leziuni, cea mai severă fiind o contuzie de bazin.

Sunt la modă, sunt rapide dar pot produce accidente grave. Este pe scurt descrierea trotinetelor electrice, noul pericol pe roți de pe șoselele și trotuarele României. Sistemul care prevede închirierea unor astfel de vehicule a fost implementat și la Suceava dar a produs atât bucurie pentru pasionați dar și spaimă și teamă printre pietoni.

 

Cum a ajuns o bătrână de 86 de ani să fie călcată de o trotinetă electrică

 

Polițiștii de la circulație și specialiștii în vehicule au atras de mai multe ori atenția că aceste trotinete electrice, deși inofensive în aparență pot provoca accidente cu urmări grave. În Suceava, inițiativa primăriei de a deschide pe 19 aprilie un centru de închiriat trotinete s-a bucurat de un real succes dar au apărut și accidentele. Cel mai grav a avut loc miercuri, în a treia zi de funcționare a programului. Potrivit monitorulsv.ro, o bătrână de 86 de ani, care se afla la bancomatul din fața magazinului Bucovina, a fost lovită de trotineta electrică cu care se deplasa un tânăr în vârstă de 20 de ani. 

 

Ce spune poliția despre accident

 

Din cercetările poliției rezultă că tânărul tocmai închiriase trotineta și accelerase, iar în momentul în care se deplasa pe trotuar a acroșat un pieton care îi apăruse brusc în față. Din impact, conducătorul trotinei a căzut, moment în care a lovit-o pe o femeie de 86 ani, din municipiul Suceava.. Impactul a fost violent iar bătrâna a fost izbită în plin de ”proiectilul pe roți”. Victima a fost preluată de o ambulanță și transportată la Spitalul Județean Suceava, având mai multe contuzii. În urma accidentului, polițiștii de la Biroul Rutier Suceava au deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. Agenții l-au amendat deja pe tânăr pentru că trotineta electrică era condusă pe zona destinată circulației pietonilor, și nu pe pistă. La poliție, tânărul care conducea trotineta a motivat accidentul prin faptul că a rămas fără frâne. Ca la un accident al unei mașini, acum se va face o expertiză tehnică a trotinetei electrice.

 

 

 

 

 

Citiți și

 

 

Trotineta electrică, interzisă pe trotuar! În ce condiții ai voie să folosești acest mijloc de transport pe drumurile publice

 

Un bărbat de 71 de ani din Buzău a murit după ce a fost lovit de o trotinetă electrică

Loading...
 
 

Citește și

  • trotineta electrica

    Accident cu urmări tragice în Buzău. Un bărbat de 71 de ani a fost lovit de o trotinetă electrică în timp ce se plimba în parcul din localitate și a murit la scurt timp după aceea. Inspectoratul Judeţean de Poliţie Buzău a deschis o anchetă.

  • O cheamă Kasia, are doi ani şi este din rasa Border Collie. Ultima ei năstruşnicie i-a adus o notorietate internaţională. A ieşit la plimbare călare pe un Segway, în centrul Zagrebului, în timp ce stăpâna ei Karla Krasnic (16 ani) a trebuit să o ia la fugă după ea.