ATENȚIE! Grevă, vineri, la Aeroportul Otopeni

Ultima actualizare:

    Greva va avea loc între orele 13.00 și 15.00
Greva va avea loc între orele 13.00 și 15.00

Avioanele care decolează vineri, în intervalul orar 13.00 – 15.00, ar putea avea întârzieri de până la două ore, după ce angajații companiei Globe Ground România, care oferă servicii de handling aeronave la sol și tractare aeronave, au anunțat că intră în grevă de avertisment, scrie Agerpres.

Potrivit liderului Sindicatului Liber de Handling Aeronautic, Alexandru Cioc, cea mai stringentă problemă este cea a dimensionării personalului și normarea activității în raport cu volumul și condițiile de muncă, în contextul în care, în ultimii doi ani, între 100 și 150 de salariați ai companiei au demisionat, iar volumul de muncă a rămas același, poate chiar a crescut.

O altă nemulțumire a salariaților vizează programul de muncă, aceștia nemaiavând, conform liderului de sindicat, timp de refacere sau de activități familiale.

„Din cauza lipsei de personal, s-au făcut peste 100 de programe de lucru. Programul cel mai uzitat pe aeroport este 12 cu 24, 12 cu 48, prin care se asigură o activitate continuă. Din cauza lipsei de personal, s-a ajuns să avem peste 100 de programe de muncă și angajatul nu mai are timp de odihnă și refacere, nu mai are timp de activități socio-familiale. Este una din problemele majore. Oamenii nu mai au timp să se refacă. Și munca asta suplimentară, la un moment dat, te face să clachezi”, a mai explicat liderul sindical.

De asemenea, angajații firmei de handling reclamă faptul că nu li se asigură transportul spre și dinspre locul de muncă, respectiv aeroportul „Henri Coandă” (Otopeni), și nici decontarea acestuia, în condițiile în care turele de lucru încep în cursul nopții.

„Începem programul, noaptea, nu avem asigurat nici transportul și nici decontarea acestuia. E clar că foarte mulți angajați care nu au mașină proprie dau bani la taxi. Vin din zone în care nu este asigurat transportul. Pentru cei din București mai există expresul, dar pentru cei din zonele limitrofe Otopeniului, dinspre Ploiești, la orele acelea nu există mijloc de transport în comun. Nu ni se decontează și nu ni se asigură transportul. Este o mare problem”, a subliniat Cioc.

Alexandru Cioc spune că, în cele două ore anunțate pentru grevă, respectiv 13.00 — 15.00, angajații companiei de handling vor înceta complet lucrul. „Oamenii vor sta la locul de muncă, nimeni nu-și va părăsi locul de muncă, dar pentru două ore încetează activitatea”, a arătat acesta.

Sindicalistul a precizat că această grevă de avertisment nu a fost premeditată, însă oamenii au ajuns „la o anumită limită”. El spune că sindicaliștii așteaptă să fie chemați la negocieri reale, pentru a se identifica modalități de rezolvare a problemelor pe care ei le întâmpină.

Alexandru Cioc a mai spus că Globe Ground România este o firmă prestatoare de servicii și nu deține monopolul pe aeroportul „Henri Coandă”, așa că se pot găsi soluții pentru urgențe majore.

Globe Ground România a fost înființată în 1992. Printre operatorii aerieni deserviți de compania de handling se numără Air France KLM, Alitalia, Austrian Airlines, Carpatair, easyJet, LOT Polish Airlines, Lufthansa, flydubai, TAP Portugal, TAROM, Swiss International Air Lines, Cyprus Airways, Aegean Airlines, AirBaltic, Adria Airways, Aerosvit, Air Europa, Air Malta, EL-AL Israel Airlines etc.

În 2014, Globe Ground România a consemnat un profit net în creștere de 10,37 milioane de lei și o cifră de afaceri de 73,85 milioane de lei. Numărul de angajați era de 792.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Halep jpg
image
image
image
image
image
image
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net