Atenție, este cod galben de furtuni în 13 judeţe! Cum va fi vremea pe Litoral

cod-galben-furtuna-fulgere.jpg

cod galben, furtuna, fulgere
Meteorologii au anunțat furtuni în vestul țării

Meteorologii au emis, astăzi, 3 septembrie, o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică. Sunt anunțate ploi abundente, vijelii şi grindină în 13 judeţe din vestul ţării. Avertizarea va intra în vigoare la ora 15.00 şi va fi valabilă până marţi seară, la ora 23.00.

Avertizarea de cod galben vizează judeţele Alba, Arad, Bihor, Cluj, Caraş-Severin, Dolj, Gorj, Hunedoara, Mehedinţi, Sibiu, Sălaj, Timiş şi Vâlcea.

”Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Crişana şi local în Oltenia şi vestul Transilvaniei. Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, vijelii şi căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20...25 l/mp şi izolat 40...50 l/mp”, anunţă cei de la Administraţia Naţională de Meteorologie.

Potrivit acestora, în celelalte regiuni, cu precădere în zonele de munte, astfel de fenomene se vor semnala pe arii mai restrânse şi în intervale scurte de timp.

Pe Litoral, vremea se anunță frumosă toată săptămâna. Vor fi maxime cuprinse între 26 și 31 de grade Celsius.

În București, însă, se anunță ploi cu fulgere și tunete miercuri, 5 septembrie, iar temperatura maximă va fi de 28 de grade. Joi și vineri, va fi la fel de cald, dar nu scăpăm de ploi.

Loading...