Atenție! Cod galben de ploi în Bucureşti şi 11 judeţe

Ultima actualizare:

    Nu plecați de acasă fără umbrelă!
Nu plecați de acasă fără umbrelă!

Capitala şi 11 judeţe din Muntenia, Moldova şi Dobrogea vor fi, de miercuri după-amiază până joi dimineaţă, sub avertizare cod galben de ploi, anunță meteorologii. Potrivit prognozei, cantităţile de apă pot ajunge până la 50-60 de litri pe metru pătrat.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, miercuri, până la prânz, vor fi precipitaţii în cea mai mare parte a ţării. În sud şi sud-est vor fi ploi torenţiale de scurtă durată şi descărcări electrice, iar cantităţile de apă vor depăşi local 15-20 de litri pe metru pătrat. Vântul va avea intensificări în sud-estul ţării, unde viteza la rafală va depăşi temporar 50-55 de kilometri pe oră, iar pe litoral 60-70 de kilometri pe oră.

La munte, mai ales la altitudini mari, vor predomina ninsorile, iar vântul va avea intensificări, viscolind ninsoarea.

Codul galben va intra în vigoare miercuri, de la ora 14.00 şi va fi valabil până joi, la ora 09.00, fiind emis pentru Bucureşti şi judeţele Ilfov, Giurgiu, Prahova, Buzău, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Constanţa, Tulcea, Vrancea şi Galaţi.

“În Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei şi în sudul Moldovei vor fi intervale de timp în care ploile vor fi abundente, iar cantităţile de apă vor depăşi local 25 l/mp şi izolat 50-60 l/mp”, potrivit avertizării cod galben. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
man 979980 1280 jpg
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net