Atenție în ce taxi urcați! Mulți șoferi au fost prinși băuți la volan sau fără autorizație

Ultima actualizare:

    Mașinile-taxi fără autorizație au fost indisponibilizate de polițiștiFoto: Poliția Română
Mașinile-taxi fără autorizație au fost indisponibilizate de polițiștiFoto: Poliția Română

Polițiștii au demarat ample controale în rândul șoferilor care transportă călători. Astfel că au împărțit mii de amenzi. Unii practicau taximetria fără autorizație, în timp ce alții au fost prinși băuți la volan.

În perioada 26 martie - 25 aprilie, la nivel național, polițiștii rutieri, împreună cu  reprezentanți ai altor instituții, au desfășurat controale, pentru a-i depista pe cei care practică ilegal activități de transport persoane.

Au fost verificate 21.069 de mașini și au dat 11.285 de amenzi, multe dintre ele pentru nerespectarea prevederilor privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere.

Totodată, au costatat 185 de infracțiuni, au susendat 904 permise de conducere și au retras 682 de certificate de înmatriculare.

Unii dintre ei circulau fără ITP valabil, alții nu aveau autorizație de taxi ori se urcaseră băuți la volan. În cazul a 187 de autovehicule, oamenii legii au dispus imobilizarea lor, pentru că că erau utilizate pentru efectuarea transportului ilegal de persoane.

Iată și câteva exemple date de reprezentanții Poliției Române!

  • Pe 27 martie, un bărbat a fost prins în București că făcea taximetrile ilegal. Nu avea autorizație valabilă, nici verificare metrologică a aparatului de taxat ori certificat de agreare eliberat de Registrul Auto Român;
  • La 28 martie, un alt bucureștean a fost depistat în aceleași condiții. P elngă amendă, acestuia i-a fost reținut certificatul de înmatriculare, dar și plăcuțele cu numărul de înmatriculare;
  • Pe 31 martie, polițiștii din Drobeta Turnu-Severin au dat peste un șofer care îmbarcase patru persoane din stația transport public de persoane și le transporta cu autoturismul proprietate personală, contra cost, fără a deține pentru această activitate autorizație taxi sau copie conformă valabilă. A primit o amendă de 5.000 de lei și nu mai poate conduce mașina respectivă 6 luni;
  • Pe 9 aprilie, pe DN 13, agenții au întâlnit aceeași situație.

91 de șoferi care transportau persoane au fost prinși sub influența băuturilor.

image
image
image
image
image
image
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net