ATENŢIE! Astăzi este ultima zi cu permise auto fără vizită medicală

Ultima actualizare:

    De la 1 ianuarie, maşinile înmatriculate  în România înainte de 2007  vor scoate mai mulţi bani  din buzunarele cumpărătorilor
De la 1 ianuarie, maşinile înmatriculate în România înainte de 2007 vor scoate mai mulţi bani din buzunarele cumpărătorilor

Cei care vor să-şi schimbe permisul de conducere fără a face vizita medicală trebuie să se grăbească, pentru că, astăzi, este ultima zi în care pot face acest lucru.

De mâine, intră în vigoare modificările la Codul Rutier. Potrivit acestora, şoferii care îşi vor schimba permisele auto, începând cu data de 19 ianuarie, vor plăti aceeaşi taxă ca şi până acum, de 68 de lei, însă vor fi obligaţi să facă vizita medicală. În urma acesteia, şoferii vor primi un certificat care va arăta dacă au sau nu boli ce îi împiedică să conducă.

Conform noii legislaţii, vizita medicală se impune numai după expirarea perioadei de valabilitate a permiselor şi nu este necesară pentru eliberea duplicatelor.

De asemenea, noile permise vor fi valabile zece ani în cazul şoferilor amatori, la fel ca şi până acum, şi cinci ani pentru profesionişti, perioada în cazul acestora fiind redusă la jumătate.

Conform noului Cod Rutier, şoferii care îşi pierd permisul de conducere ori le este furat sau distrus primesc, în schimb, un duplicat care continuă perioada de valabilitate până la sfârşitul acesteia.

Este important de ştiu că şoferul nu trebuie să dea un nou examen, dacă şi-a pierdut sau distrus permisul sau dacă i-a fost furat.

image
image
image
image
image
image
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net