Atenţie! 55 de oameni, muşcaţi de căpuşe în trei zile

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Alertă în Bucureşti şi Sibiu! O dată cu încălzirea vremii, parcurile au fost invadate de căpuşe, care pot transmite boli grave. 55 de români au fost muşcaţi, în weekend, de insectele periculoase, potrivit medicilor de la Institutul de Boli Infecţioase "Matei Balş" din Capitală şi de la Spitalul Judeţean Sibiu.

Parcurile au fost arhipline, în weekend, când afară au fost peste 20 de grade Celsius. Cu mic, cu mare, bucureştenii au ieşit la aer curat şi au petrecut ore bune în natură. 45 dintre ei, însă, şi-au încheiat ziua la spital, după ce au fost muşcaţi de căpuşe.Şi la Sibiu zece persoane au fost muşcate de căpuşe, de vineri până ieri dimineaţă.

Dintre acestea, un bărbat de 61 de ani, din localitatea Şoroştin, este suspect de boala Lyme, după ce piciorul i s-a umflat foarte tare. Potrivit medicilor de la Spitalul Judeţean Sibiu, unde pacientul este internat, acesta urmează tratament cu antibiotice, starea sa fiind stabilă.

simeon stalpnicul png

Profesorul Adrian Streinu-Cercel, managerul Spitalului de Boli Infecţioase "Matei Balş", îi atenţionează pe oameni ca, atunci când sunt muşcaţi de căpuşă, să se prezinte cât mai repede posibil la medic. Potrivit specialistului, înţepăturile de căpuşă pot da boala Lyme, dar şi febră butunoasă, care se manifestă prin apariţia unor aşa-zise butoane pe piele, cu dureri de cap şi febră.

La rândul său, prof. dr. Emanoil Ceauşu, infecţionist la Spitalul "Victor Babeş" din Capitală, ne dă câteva sfaturi care să ne ferească de căpuşe. "Când ieşiţi la iarbă verde, adoptaţi o ţinută cu pantaloni şi mâneci lungi şi purtaţi şosete, pentru ca insectele să nu ajungă la piele. După ce ajungeţi acasă, examinaţi-vă atent corpul. Trebuie ştiut că o căpuşă infectată poate transmite, la rândul ei, infecţia numai dacă rămâne înfiptă în piele cel puţin 48 de ore", ne-a explicat prof. Ceauşu.

«Căpuşele transmit infecţia Lyme» Prof. dr. Emanoil Ceauşu, medic infecţionist

"Cea mai periculoasă boală care poate fi transmisă de căpuşe este maladia Lyme, care provoacă severe tulburări cardiace sau neurologice. Simptomele apar la câteva zile de la muşcătură şi sunt asemănătoare cu cele ale gripei. Acestea se pot complica, însă, şi se ajunge la paralizia feţei sau la pro­­­­bleme cardiace foarte grave. În stadiu avansat, apar tulburări neurologice severe. Dacă e descoperită la timp, boala poate fi tratată cu antibiotice".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net