Astra, Euroins, City Insurance, cele mai reclamate firme de asigurări

asigurati-nemultumiti.jpg

Oamenii au reclamat cel mai des faptul că nu li s-a plătit sau li s-a plătit doar parţial despăgubirea

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a făcut publice cifrele privind plângerile la adresa companiilor de asigurări înregistrate în prima jumătate a anului 2015. Potrivit analizei ASF, Autoritatea a primit în total, în primul semestru al anului 2015, peste 9.200 de petiţii, dintre care mai bine de 8.000 erau la adresa firmelor de asigurări. 5.100 dintre acestea au fost rezolvate.

Oamenii au reclamat cel mai des faptul că nu li s-a plătit sau li s-a plătit doar parţial despăgubirea. Iar în peste 3.600 de cazuri, plângerea s-a referit la asigurări RCA şi Carte Verde, scrie Mediafax.

Cele mai multe petiţii primite de ASF în semestrul I al acestui an au fost la adresa Astra (1.096 petiţii), urmată de Euroins, cu 905 petiţii, şi City Insurance, cu 707. Asirom VIG a înregistrat 558 de plângeri, Carpatica Asig, 483, Omniasig, 378, Uniqa, 253, Allianz-Ţiriac Asigurări, 215 petiţii, iar alte companii, mai puţin de 150 de petiţii fiecare.

 

Loading...
 
 

Citește și

  • Astra

    Cutremur pe piaţa asigurărilor. Autoritatea de Supraveghere Financiară a cerut, miercuri (26 august), intrarea în faliment a Astra Asigurări. 1,8 milioane de români şi-au asigurat maşinile sau casele la această companie şi nu ştiu dacă îşi vor recupera banii.

  • Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie privind posibila încălcare a regulilor naţionale şi comunitare de concurenţă de către Media Xprimm (n.r. grup de presă, relații publice și evenimente), Uniunea Națională a Societăților de Asigurare din România (UNSAR), societăţile de asigurare membre UNSAR, precum şi alte societăţi de asigurare.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1