Aşteaptă doi ani să-i vină mașina de 3.000.000 €

08_1-3col.jpg

Bogdan Căpuşan mai are în garaj şi alţi bolizi exclusivişti

Suntem săracii Europei - ne place să ne plângem. Ţară de lumea a treia – zic alţii despre noi. Când vine vorba de maşini exotice însă, nici bogătanii planetei nu ne ajung la nas.

Pozăm în amărâţi, dar ne spargem în figuri mai abitir ca miliardarii lumii. Când se lansează o maşină de lux, întâi face rodajul în România şi abia apoi ia calea străinătăţii. Dacă un constructor ”coace” vreun model de lux în serie limitată, măcar unul din exemplare ajunge sigur pe străzile patriei. Este şi cazul ultra-bolidului Aston Martin Valkyrie, care nici nu a fost încă anunţat de producător că deja şi-a găsit cumpărător în România. Desemnată, după unii, cea mai tare maşină a momentului, exclusivista Valkyrie se va fabrica în doar 150 de exemplare, iar preţul se va învârti în jurul sumei ameţitoare de 3 milioane de euro.
Asta nu l-a împiedicat pe Bogdan Căpuşan, fiul unor dezvoltatori imobiliari din Cluj, să pună mâna pe telefon şi să comande una bucată maşină lux.

09_2-tifetz-lat-5-col.jpg

Aston MartinValkyrie este un bolid cu performanţe de Formula 1 şi va fi lansat în 2019

 

Mai în glumă, mai în serios, bolidul va fi făcut după chipul şi asemănarea stăpâului, iar cei de la Aston Martin l-au chemat deja pe Bogdan la sediu, ca să ”îi ia măsura”. Asta pentru că producătorul scanează 3D toţi proprietarii, pentru a le putea construi un interior potrivit pentru fiecare dintre ei. ”Voi obţine maşina în ciuda celor care sperau că nu o să fie aşa”, a scris pe contul de Instagram Bogdan Căpuşan, care este şi pilot de raliu şi colecţionar de maşini de lux. În garajul tânărului, printre alte bijuterii pe patru roţi, se găseşte şi un superb Ferrari F12 Berlinetta, care a costat aproximativ 400.000 de euro.

«Racheta» are un motor de 1.000 de cai putere

Greu poţi numi maşină o ”rachetă” precum Valkyrie, care se potriveşte mai bine pe circuit decât pe străzile din România. Supercarul este dotat cu un motor V12 amplasat central, de 6,5 litri. Imens, având în vedere că maşina este construită numai din materiale uşoare şi are o greutate totală de doar 1.000 de kg. De altfel, propulsorul dezvoltă nu mai puţin de 1.000 de cai putere, adică aproximativ 1 cal putere pentru fiecare kilogram. Destul să facă maşina să zboare, nicidecum să ruleze pe asfalt.

Avere de 7 milioane de euro din imobiliare

 

Bogdan Căpuşan este fiul lui Chimu şi Anica Căpuşan, doi dintre cei mai prosperi oameni de afaceri din judeţul Cluj, cu afaceri în domeniul imobiliar. Potrivit Forbes, averea familiei Căpuşan se ridica în 2014 la aproximativ 7 milioane de euro, însă gura târgului vehiculează sume cu mult mai fabuloase.

Loading...

Citește și

  • Mitsubishi, primar, Jitia, Vrancea

    Până când o viaţă amară? Probabil că aşa a gândit primarul din comuna Jitia (Vrancea), o aşezare de 1.600 de locuitori, înainte să achiziţioneze din bugetul comunităţii o maşină scumpă.

  • Este de departe cea mai faimoasă maşină din lume! Doar aşa se poate justifica preţul piperat, care face cât 8.116 de Dacii Logan, vândute prin programul Rabla. O firmă de licitaţii britanică a scos la vânzare cel de-al doilea GTO, din cele 36 construite vreodată. Preţul e demn de Cartea Recordurilor.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1