Astea da, vile de judecător!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Bijuterii, excursii, petreceri la restaurante de lux, dar şi un apartament la Paris ori de câte ori judecătoarea Gabriela Bârsan avea chef de shopping.

Pare un basm, însă este o filă de dosar penal în care sunt cercetaţi magistraţi de la cea mai puternică instanţă din România: Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Are două vile în Ilfov, trei maşini de lux şi mai multe conturi bancare, conform declaraţiei de avere. Câştiga lunar împreună cu soţul ei, judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului de la Strasbourg, peste 22.000 de euro.

simeon stalpnicul png

De ce mai avea nevoie Gabriela Bârsan să ia spagă? Nimeni nu poate înţelege. Dar, documentele oficiale ale DNA arată că, în perioada mai 2010 - mai 2011, deci timp de aproximativ un an, însăşi şefa Secţiei Contencios Administrativ de la instanţa supremă, Gabriela Bârsan (55 de ani), ar fi intervenit pe lângă colegi de la Înalta Curte pentru a-i da câştig de cauză omului de afaceri botoşănean Gabriel Chiriac în litigiile avute pe rol.

În schimb, înaltul magistrat ar fi primit cadouri costisitoare, prin intermediul avocatei Claudia Gherbovan Silinescu.

Acum, judecătoarea este învinuită oficial de trafic de influenţă. Nici colegii Gabrielei Bârsan, ajunşi şi ei în vizorul DNA - Iuliana Puşoiu, Alina Corbu şi Niculae Măniguţiu - nu-s mai săraci. Au venituri de peste 10.000 de lei pe lună şi beneficiază şi de deconturi pentru chirie.

În acest dosar, în vizorul DNA mai sunt şi alţi magistraţi, printre care şi fostul preşedinte al Secţiei Penale de la Înalta Curte, Anton Pandrea, magistratul care s-a pensionat la 1 octombrie 2011.

El ar fi avut cunoştinţă de mandatele de interceptare date în acest dosar, fiind unul dintre cei suspectaţi că le-ar fi avertizat pe Bârsan şi pe Puşoiu că au telefoanele ascultate.

«Ăsta e un spectacol care n-are legătură cu justiţia»

Gabriela Bârsan a declarat că încă nu ştie de ce este acuzată de procurorii anticorupţie, susţinând că este nevinovată, întrucât nu are nimic de ascuns."Nu vă pot spune nimic. În momentul de faţă nu am datele necesare. Mă gândesc că în sfârşit am de luat o decizie vis a vis de faptul că nu mă mai pot identifica cu sistemul din care fac parte", a declarat Bârsan.

Întrebată de ce crede că este suspectată de falsificarea unui dosar al unui om de afaceri, judecătoarea Bârsan şi-a susţinut nevionvăţia:"Mie îmi place să cred că sunt om obişnuit. Eu nu am nimic în plus faţă de colegii mei (...) Este o mediatizare, care nu are legătură cu realitatea, este de fapt o dorinţă de spectacol care nu are nimic în comun cu justiţia".

Şpaga de la Înalta Curte, dată în vileag de un om de afaceri

Omul de afaceri care a declanşat megascandalul de corupţie de la instanţa supremă, Gabriel Chiriac, este acţionar la mai multe firme şi fonduri de investiţii.

El este acţionar majoritar la producătorul de echipamente electrice SC Grup Industrial Electrocontact SA Botoşani, unde deţine 72,35% din capitalul social, estimat la 14,5 milioane de lei.

simeon stalpnicul png

Problemele pe care le-a avut cu inspectorii ANAF, în cazul acestei societăţi, l-au adus pe Chiriac la mâna judecătorilor de la Secţia de Contencios Administrativ de la Curtea Supremă. Acum el este acuzat de cumpărare de influenţă.

Exclusă din magistratură de scandalul adopţiilor

Aceeaşi infracţiune - cumpărare de trafic de influenţă - stă scrisă şi în dreptul numelui avocatei Claudia Gherbovan Silinescu, pe care o leagă o relaţie veche de prietenie cu Gabriela Bârsan, ele fiind colege la Tribunalul Bucureşti la finele anilor ‘90.

simeon stalpnicul png

Un scandal monstru legat de adopţii ilegale o scotea, în 1996, pe Claudia Gherbovan Silinescu din magistratură. De altfel, ea a fost cercetată penal, alături de mai mulţi judecători, pentru dispariţia din arhiva civilă a Tribunalului Bucureşti a 248 de dosare având ca obiect adopţia.

În 1999, a fost scoasă de sub urmărire penală, iar dosarul a fost lăsat uitării. Din 2007, este şi judecător la Curtea de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ a României. Soţii Gherbovan Silinescu au o casă de vacanţă luxoasă, în Câmpina, la ieşirea din oraş către Valea Doftanei.

Cu un etaj şi mansardă, garaj la subsol şi o curte generoasă, imobilul impresionează prin aspect. Oamenii din zonă nu-i prea cunosc. Nu pot să le pronunţe prea bine nici numele familiei, mulţumindu-se să spună doar că sunt vecini cu „avocata".

Parteneri

image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net