Astăzi este sărbătoare în școli. Este Ziua Învățătorului

Ultima actualizare:

    Astăzi, 5 iunie, este Ziua Învățătorului din România
Astăzi, 5 iunie, este Ziua Învățătorului din România

Zi specială în școli, astăzi, 5 iunie: este Ziua Învățătorului. Această dată reprezintă ziua naşterii lui Gheorghe Lazăr (5 iunie 1779), ”fondatorul învăţământului în limba naţională în Ţara Românească”.

În toate școlile din România astăzi nu se țin ore. Elevii și profesorii au venit la școală, dar vor avea activități festive pentru că astăzi (5 iunie) este Ziua Învățătorului.

Ziua Învăţătorului este sărbătorită în toate unităţile de învăţământ de stat, particulare şi confesionale din sistemul românesc. Această sărbătoare a foist stabilită prin lege, la 9 octombrie 2007, când deputații au adoptat proiectul de lege privind instituirea Zilei învățătorului pe data de 5 iunie a fiecărui an.

Ziua de 5 iunie poartă semnificația zilei de naștere a dascălului Gheorghe Lazăr, întemeietorul învățământului modern românesc (5 iunie 1779 - 17 septembrie 1823).

Potrivit legii, Ziua învățătorului este sărbătorită în toate unitățile de învățământ de stat, particulare și confesionale din sistemul românesc, iar Ministerul Educației și alte instituții abilitate ale statului acordă premii, distincții, medalii și titluri onorifice cadrelor didactice și elevilor, pentru merite deosebite. De asemenea, în toate unitățile de învățământ au loc manifestări menite să pună în valoare tradiția și împlinirile școlii românești.

Datele de 5 octombrie (Ziua Mondială a Educației) și 5 iunie (Ziua învățătorului) au fost introduse și marcate distinct în structura anului școlar din 2013, conform unei decizii luate, la 3 iunie 2013, de ministrul educației Remus Pricopie și de sindicatele din învățământul preuniversitar.

image
image
image
image
image
image
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net