Asta da prioritate! Primarii îşi măresc salariile, iar sătenii nu au canalizare

Ultima actualizare:

    Sute de drumuri neasfaltate, în toată România Foto: Ziare Live
Sute de drumuri neasfaltate, în toată România Foto: Ziare Live

Banii sunt puţini, iar cerinţele sunt multe. În astfel de cazuri este necesară o prioritizare a lucrurilor. Se pare că primarii unor comune nu sunt se descură la capitolul priorităţi sau, mai bine spus, le aranjează în funcţie de interesul personal, nu al binelui cetăţenilor.

Lipsa canalizării şi drumurile neasfaltate sunt cele două mari probleme cu care se confruntă zeci de sate şi comune din ţară. Numeroase proiecte au fost începute şi abandonate când s-au terminat banii, spun primarii, însă uită să spună şi că majorarea salariilor pentru ei şi pentru subalternii lor nu a fost trecută cu vederea.

Proprităţile edililor sunt unele minore, iar mărirea salariilor personale este în cap de listă, în condiţiile în care în nenumărate saturi există drumuri impracticabile.  În vreme ce uliţele sunt impracticabile, până la toamnă se va termina de asfaltat un drum de 7 kilometri în câmp, lucrare finanţată cu un million de euro din fonduri europene. Acesta este doar un exemplu pentru cât de prost merg lucrurile în comuna Secu, judeţul Dolj, relatează ştirileprotv.ro În plus, aceeaşi sursă informează că lista primăriilor care au probleme mari cu bugetul odată cu mărirea salariilor este mult mai lungă. Atunci când au fost întrebaţi despre mărirea salariilor, au recunoscut că acestea s-au mărit cu 40%-50%, însă atunci când întrebările au vizat dotarea cu apă a satului sau funcţionarea scurgerilor, s-au eschivat şi au declarat că se va remedia situaţia, încet-încet. La fântânile stradale nu curge nici măcar o singură picătură de apă, dar nu aceasta pare să fie problema autorităţilor.

image
image
image
image
image
image
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net