Asociațiile de locatari din București vor primi dezinfectant pe semnătură

dezinfectant-de-maini-reteta-oms-pentru-coronavirus-650123.jpg

Autoritățile locale sunt obligate să instaleze dezinfectant în blocuri
Fiecare scară de bloc va avea sticluța cu dezinfectant
Citeste tot despre: 

Coronavirusul ucigaș obligă autoritățile locale să recurgă la măsuri fără precedent de dezinfectare amplă a scărilor de bloc și a străzilor. După ce ministrul de Interne Marcel Vela a cerut autorităților locale din toată țara să doteze scările de bloc cu dezinfectant, acesta a devenit acum”lichidul vital”pe care toată lumea îl caută

”Pentru a proteja cetățenii care locuiesc în blocuri, în zone aglomerate, am stabilit ca autoritățile locale, din 31 martie, să monteze dispozitive cu soluții dezinfectante la toate intrările blocului și vor efectua periodic activități de dezinfecție în scări, lifturi, spații comune”, a fost ordonanța militară citită duminică seară de ministrul Vela. Este o uriașă provocare logistică pentru autoritățile locale, doar în Capitală fiind înregistrate 16.000 de blocuri. Autoritățile din cel mai mare oraș al țării se mișcă, la fel ca întotdeauna pe mai multe viteze.”De marți împărțim pastile de cloramină și recipient cu dezinfectant. O să le dăm pe semnătură asociațiilor de locatari”, au declarat pentru Click! reprezentanții primăriei sectorului 1. Primăriile sectoarelor 2, 3, 4 , 5 și 6 se laudă că dezinfectează arterele de circulație, trotuarele aferente acestora, scările blocurilor, precum și curțile spitalelor de mai multe zile dar nu sunt pregătite să împartă dezinfectant la populație.”O să lansăm zilele acestea licitații pentru cumpărarea de dezinfectant și o să-l împărțim asociațiilor de locatari. Ele o să decidă cum o să-l folosească și unde o să îl pună în scara blocului”, ne-au declarat surse din cadrul primăriei sectorului 6.

 

Citiți și

 

Care este diferența dintre apă, săpun și dezinfectant. Cum acționează ele

 

Coronavirus România. Dezinfecţie după miezul nopţii, în parcurile şi locurile de joacă din Bucureşti

Loading...
 
 

Citește și

  • coronavirus la microscop

    Virusul ucigaș depistat la sfârșitul anului trecut în China face noi victime, numărul deceselor ajungând la 25. Mai mult, pentru a evita răspândirea sa, autoritățile locale au închis, după localitatea Wuhan, încă două orașe: Huanggang și Ezhou. Iată tot ce trebuie să știi despre coronavirus: cauze, simptome și cum se tratează!

  • Supa de liliac arată grotesc

    Cercetătorii chinezi au ajuns la concluzia că sursa infecţiei cu coronavirus sunt şerpii şi supa de liliac. Virusul ucigaş care a infectat peste 571 de oameni în întreaga lume şi a omorât 17 ar fi o combinaţie între un virus care afectează liliecii şi un altul total necunoscut.