Asociația Colectiv strânge bani pentru construirea unei maternități

Ultima actualizare:

    Spitalul Sfântul Ioan e situat în Sectorul 4 al Capitalei
Spitalul Sfântul Ioan e situat în Sectorul 4 al Capitalei

Primăria Municipiului București și Asociația Colectiv GTG 3010 au semnat un protocol de colaborare care vizează construirea unei maternități în curtea Spitalului Clinic de Urgență „Sf. Ioan” din București. Membrii asociației sunt singurii care se vor implica în campanii de strângere de fonduri și sponsorizări pentru atingerea obiectivului.

Conform protocolului încheiat de Municipalitatea și Asociația Colectiv GTG 3010, Primăria generală nu va aloca nici un ban de la buget pentru acest proiect. Finanțarea necesară, estimată la circa 12 milioane de euro, va fi atrasă prin campanii de informare și de donații atrase de asociație. În schimb, Municipalitatea se obligă să pună la dispoziție terenul aferent ridicării acestei maternități. După realizarea proiectului, instituția va intra în administrarea Spitalului „Sf. Ioan”, care va primi sarcina gestionării sale.

Maternitatea, pentru cinstirea memoriei tinerilor morți la Colectiv

Președintele Asociației Colectiv GTG 3010, Eugen Iancu, a declarat jurnaliștilor Click! că acest proiect e destinat bucureștenilor și cinstirii memoriei celor 64 de tineri care au murit în urma incendiului din clubul Colectiv. „Nu avem nici un beneficiu. Vrem doar ca pe clădire să fie o placă cu numele copiilor noștri care au murit la Colectiv. O maternitate este simbolul renașterii. Pentru noi va reprezenta un pic de liniște, iar pentru bucureșteni, un pic de ajutor”, a declarat, pentru Click!, Eugen Iancu. 


    Eugen Iancu încă își plânge băiatul decedat în urma incendiului din Colectiv
Eugen Iancu încă își plânge băiatul decedat în urma incendiului din Colectiv

Acesta a declarat că inițial s-a dorit modernizarea Maternității Bucur, însă clădirea unității medicale ar necesita investiții mari în vederea protecției anti-seism. „De fapt, noi (n.r. asociația) ne-am dorit să renovăm Maternitatea Bucur, pentru că oamenii de acolo au fost primii care au sărit în ajutor. Din păcate, clădirea are o sută de ani, e încadrată în gradul seismic 2, iar a o reface înseamnă undeva la peste 12 milioane de euro. Cu banii ăștia facem o maternitate nouă. Cu aproximativ 12 milioane de euro se și construiește, se și dotează maternitatea nouă. Ministrul Sorina Pintea ne-a spus că ne va ajuta în ceea ce privește dotările. Din calculele noastre, acestea vor costa aproximativ 4 milioane de euro. Restul banilor vor proveni din donații ale marilor companii”, ne-a declarat Eugen Iancu.

Potrivit acestuia, maternitatea ar urma să aibă circa 65 de saloane și în jur de 100 de paturi. „Urmează să demarăm o campanie pentru strângere de fonduri, să facem măsurătorile necesare și proiectul maternității. Dar am așteptat ca Primăria să ne dea terenul, astfel încât să ne putem apuca de treabă”, a completat Eugen Iancu.

Asociația are la dispoziție doi ani să demareze proiectul, altfel protocolul va fi anulat. Asociația este fondată de Eugen Iancu, tatăl lui Alexandru, tânărul decedat în urma incendiului din clubul Colectiv. Alexandru a murit din cauza infecțiilor din spital.

Potrivit protocolului, acesta sunt atribuțiile celor doi parteneri:

Asociația Colectiv GTG 3010:- Să inițieze și să susțină, cu propriile mijloace, campanii de colectare a fondurilor necesare îndeplinirii proiectului stabilit prin art. 1. Campaniile vor fi mediatizate prin mass media și pe site-ul Asociației COLECTIV GTC 3010, www.colectivgtg.com;- În cadrul acestor campanii, Asociația Colectiv GTG 3010 va putea să încheie parteneriate cu companii dispuse să se implice în realizarea proiectului, acestea putând deveni parteneri principali ai proiectului. În calitate de parteneri principali, aceste companii vor avea dreptul de a face publicitate proiectului și contribuției lor;- Asociația Colectiv GTG 3010 are obligația de a finaliza construcția edificată pe terenul proprietate al Muncipiului București și de a proceda la predarea investiției realizate, cu menținerea destinației stabilite.

Primăria Capitalei:

- Municipiul București va pune la dispoziție, în calitate de proprietar, terenul situat în curtea spitalului Clinic de Urgență Sfântul Ioan, amplasament necesar construirii unui corp de clădire cu destinația de maternitate.- Va asigura sprijinul logistic în vederea obținerii avizelor necesare pe care Municipiul București este competent să le ofere, în vederea realizării oricăror etape în îndeplinirea obiectului prezentului contract.- Va sprijini campaniile de promovare inițiate de către Asociația Colectiv GTG 3010, pentru realizarea proiectului, prin orice mijloace mass media.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
cel mai mic robot lume guinness png
image png
Château d'Armainvilliers jpg
judecatoare pascu jpg
iluzie optica jpg
lufăr webp
Podul lui Ștefan cel Mare FOTO Tele1 Bacău (1) jpg
jurnalist reportaj jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net