Asistentul care a violat zeci de paciente sedate a fost eliberat! Nu a stat închis decât 3 ani

Ultima actualizare:

    Asistentul care a violat zeci de paciente sedate a fost eliberat! Nu a stat închis decât 3 aniFoto: Arhivă
Asistentul care a violat zeci de paciente sedate a fost eliberat! Nu a stat închis decât 3 aniFoto: Arhivă

Asistentul de la Spitalul Județean de Urgență Brăila, Viorel Mîlcu, condamnat definitiv în 2018 de Curtea de Apel Galați la 8 ani de închisoare, a fost eliberat după doar trei ani de încarcerare. Acesta a fost acuzat de violarea mai multor paciente, după ce le administra sedativ.

Asistentul medical Viorel Mîlcu, care are peste 60 de ani, a putut beneficia de legea mai favorabilă în acest caz, motiv pentru care el a fost deja eliberat din Penitenciarul Brăila.

Judecătorii Tribunalului Brăila au respins ca nefondată, pe 10 ianuarie, contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila împotriva soluţiei primei instanţe, din data de 9 decembrie 2019, care admisese cererea de liberare condiţionată.

„Menţine ca fiind legală şi temeinică sentinţa penală din data de 9.12.2019 pronunţată de Judecătoria Brăila”, se arată în decizia Tribunalului Brăila.

Asistentul medical își seda victimele și apoi le viola

Viorel Mîlcu a fost arestat preventiv în luna septembrie a anului 2015, după ce o adolescentă în vârstă de 17 ani a depus plângere împotriva acestuia, acuzându-l că a sedat-o în timp ce se afla internată în spital pentru o operație de apendicită, iar mai apoi a violat-o. Ulterior, rezultatele probelor ADN au confirmat că acuzațiile fetei au fost, într-adevăr, fondate.

Viorel Mîlcu
Viorel Mîlcu

După arestarea asistentului, alte zeci de paciente au fost audiate și au confirmat, la rândul lor, scenariul în care bărbatul își seda și viola victimele. Se pare că acesta le administra mai multe somnifere pacientelor, lucru confirmat de fișele medicale ale martorelor.

Mîlcu a fost condamnat definitiv în 2018 de Curtea de Apel Galaţi la 8 ani de închisoare cu executare și la obligația de a plăti adolescentei de 17 ani daune morale în valoare de 15.000 de euro, alături de Spitalul de Urgență din Brăila, potrivit Digi 24

image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net