Asistentă-şefă din Botoşani, ucisă de SARS-CoV-2: "Era un om cald, blând, mereu aproape de micuţii pacienţi"

16-asistenta1.jpg

Tamara Guluţă a lăsat un gol în inimile colectivului

Doliu în rândul personalului medical din Botoşani! Tamara Guluţă, asistentă - şefă la Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă “Mavromati”, s-a stins duminică, din cauza infectării cu virusul SARS - CoV - 2. În vârstă de 57 de ani, ea era internată de două săptămâni la Terapie Intensivă.

Durere şi lacrimi la Spitalul Judeţean din Botoşani. Una dintre cele mai îndrăgite asistente medicale, apreciată atât de colegi, cât şi de micii pacienţi, a fost ucisă duminică de noul coronavirus. “Era obeză, cu multă patologie asociată. S-a încercat transferul pacientei la Bucureşti, dar a fost instabilă hemodinamic, iar medicaţie a primit tot ce se poate, conform protocolului”, dezvăluie medicul Monica Adăscăliţei, şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoşani, potrivit botosaninews.ro. 

1-6-asistenta2.jpg

Personalul medical i-a adus asistentei de la Pediatrie un ultim omagiu

Peste 100 de cadre medicale de la Spitalul Judeţean au ţinut, marţi dimineaţă, un moment de reculegere în memoria Tamarei Guluţă. Cu lumânări şi cu fotografia asistentei în mâini, colegii i-au adus un ultim omagiu, în sunetul prelung al sirenelor de la ambulanţe, scrie monitorulbt.ro. Înlăcrimate, cadrele medicale au înfruntat ploaia măruntă, şocate de moartea celei care i-a făcut în dese rânduri să zâmbească şi i-a încurajat în moment dificile.

“Avea mereu o vorbă bună, era un om cald, blând, mereu aproape de micuţii pacienţi. Este foarte greu, este dureros”, spune, printre lacrimi, o colegă a asistentei răpuse de temutul virus. “A fost un om extraordinar, o fată înţeleaptă, care o să ne lipsească. Dumnezeu s-o ierte şi s-o odihnească în pace!”, adaugă o doctoriţă răvăşită de moartea Tamarei Guluţă. 

 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1