Asistenta care a făcut transfuzia de sânge, audiată de procurori

Ultima actualizare:

    Asistenta de la Spitalul de Arși este audiată de procurori
Asistenta de la Spitalul de Arși este audiată de procurori

O asistentă medicală de la Spitalul de Arşi din Capitală este audiată, marţi, în calitate de martor, în dosarul privind cele două cazuri de morţi suspecte.

Surse judiciare au declarat pentru News.ro că asistenta medicală ar fi cea care  i-ar fi făcut femeii de 68 de ani, în noaptea de 13 spre 14 iunie, transfuzie cu sânge din grupa B, deşi aceasta avea grupa A, iar pacienta de decedat după o săptămână.

Poliţiştii şi procurorii de la Parchetul Tribunalului Bucureşti încă nu au pus vreo persoană sub acuzare, fiind aşteptate rezultatele examenelor de laborator de la Institutul de Medicină Legală „Mina Minovici” în cele două dosare. Anchetatorii au cerut documentele medico-legale privind cauzele celor două decese, astfel încât să se ştie dacă faptele pot fi încadrate la culpă medicală, au declarat, pentru News.ro, surse din rândul anchetatorilor.

Anchetatorii au audiat, din 15 iulie până în prezent, mai mulţi angajaţi de la Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Capitală, printre care şeful secţiei ATI de la Spitalul de Arşi, dr. Adrian Stănculea, asistenta şefă a aceleiaşi secţii, şi medicul Tudor Stăncioiu, cel care l-a îngrijt pe bărbatul care avea viermi într-o rană.

Fiica bărbatului care a murit la Spitalul de Arşi a fost audiată în 22 iulie şi tot atunci ea le-a spus anchetatorilor că vrea să se constituie parte civilă în dosar. Femeia a spus, după audieri, că angajaţii spitalului nu şi-au făcut datoria şi sunt responsabili pentru decesul tatălui său, transmiţându-le acestora: “Să le fie ruşine”.

Medicul Camelia Roiu, care a filmat pacientul cu viermi în răni de la Spitalul de Arşi, a fost audiată în 19 iulie, la Poliţia Capitalei, în calitate de martor, ea declarând că se simte în nesiguranţă şi este obligată să asiste neputincioasă la „un malpraxis generalizat practicat şi girat de toate autorităţile”.

Camelia Roiu a declarat, după ce a fost audiată, că în urma sesizărilor pe care le-a făcut pentru neregulile din spital, nu numai că situaţia nu s-a schimbat, dar a primit şi ameninţări de la fostul director al Spitalului de Arşi şi de la Alin Ţucmeanu, în perioada în care acesta era secretar de  stat în Ministerul Sănătăţii.

image
image
image
image
image
image
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net