Asfaltează drumul de la Viscri, special pentru Prințul Charles

Ultima actualizare:

    Din 1998, Prințul Charles a făcut mai multe vizite în România, dar cu caracter privat, mai ales în Transilvania, unde deține mai multe proprietățiFOTO: adevarul.ro
Din 1998, Prințul Charles a făcut mai multe vizite în România, dar cu caracter privat, mai ales în Transilvania, unde deține mai multe proprietățiFOTO: adevarul.ro

Prințul Charles vine cu mare plăcere în Româna, la Viscri, și este unul dintre cei mai mari admiratori ai României. Consiliul Județean Brașov a decis că este momentul să asfalteze drumul care trece prin Viscri folosit de Prințul Charles.

Consiliul Județean Brașov a decis că este momentul să asfalteze drumul care trece prin Viscri, special pentru Prințul Charles. Investiţia este de 24 milioane de lei, dar autoritățile vor accesa fonduri europene.

Reabilitarea DJ 104, care face legătura între Dacia – Viscri – Buneşti, acest drum fiind folosit de altfel şi de Prinţul Charles de Wales atunci când vine la casa pe care şi-a cumpărat-o în zonă, dar şi a DJ 112 C, care leagă Hălchiul de Vlădeni, a fost finanţată iniţial prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, scrie adevarul.ro. Drumul judeţean nu a mai fost reparat de aproape 10 ani.

Consiliul Judeţean Braşov, care este administratorul acestor şosele, a găsit însă o oportunitate de a primi fonduri europene pentru aceste proiecte, astfel încât o sumă cât mai mare din valoarea investiţiei să fie suportată din fonduri nerambursabile.   Dosarele celor două proiecte au fost verificate, nu au fost probleme astfel că, cel mai probabil, săptămâna viitoare vor fi semnate contractele de finanţare prin POR, a precizat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Gabor, citat de adevarul.ro.

Prin contractele finanţate pe POR, autorităţile judeţene vor plăti doar o cofinanţare de 2%. După ce se vor semna contractele pe fonduri UE, se vor face deconturile pentru sumele investite de Ministerul Dezvoltării Regionale.

Prințul Charles, îndrăgostit de România

Din 1998, Prințul Charles a făcut mai multe vizite în România, dar cu caracter privat, mai ales în Transilvania, unde deține mai multe proprietăți. Prinţul Charles deţine 10 proprietăţi în România, achiziţionate prin Fundaţia „Mihai Eminescu Trust”, pe care o patronează.

Între proprietăţile sale se află Conacul Apafi din localitatea Mălâncrav, judeţul Sibiu, o locuinţă în Viscri, judeţul Braşov, patru în Valea Zălanului, judeţul Covasna şi alte patru în satul Breb din judeţul Maramureş.

Cea mai cunoscută proprietate este casa din Viscri, pentru că Prinţul Charles a ajutat comunitatea din acestă localitate să se dezvolte în special pe zona agroturismului.

Scriitoarea Sylvie Bigar, renumită pentru cărţile sale pe teme turistice, dar şi culinare a făcut un top al celor mai frumoase sate din lume pe care le şi recomandă cititorilor ei.  Viscri este singurul sat din România care a intrat în clasament.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net