Aşa te organizezi cu mâncarea ca să câştigi timp şi bani

Ultima actualizare:

    Stabileşte ce alimente vei consuma timp de 7 zile, fă-ţi o listă de cumpărături şi pregăteşte cu o zi înainte ingredientele
Stabileşte ce alimente vei consuma timp de 7 zile, fă-ţi o listă de cumpărături şi pregăteşte cu o zi înainte ingredientele

De obicei, mâncarea pe care o pregătim se consumă în trei zile. Iar, apoi, o luăm de la capăt: căutăm altă reţetă culinară, mergem la cumpărături şi apoi gătim pentru a doua zi. Uite cum pierdem timp, dar şi bani pentru că nu mai avem răgazul de a alege cele mai ieftine magazine. Jurnaliştii de la Huffington post ne spun cum să ne organizăm cu mâncarea pe 7 zile.

Caută reţete pentru toată săptămâna

În weekend, fă-ţi timp jumătate de oră pentru a căuta în cartea de bucate sau pe site-urile culinare de pe Internet reţete pe care să le prepari în cursul săptămânii viitoare. Fă o listă cu idei pentru micul dejun, prânz şi cină pe o perioadă de 7 zile şi decide ce vei mânca în fiecare zi din săptămâna care vine. Pentru asta, va trebui să te consulţi şi cu membrii familiei, pentru ca toată lumea să fie mulţumită. În acest fel, vei evita stresul din cursul săptămânii, când vii obosită acasă de la serviciu şi te întrebi cu groază „Oare ce să mai fac de mâncare?”

Stabileşte fiecare masă

După ce ai găsit reţetele culinare pe care vrei să le pregăteşti în cursul săptămânii viitoare, va trebui să  faci o listă cu preparatele pe care le vei mânca în fiecare zi.  Concret, stabileşte ce anume vei pune pe masă de luni până duminică, dimineaţa, la prânz şi seara. De exemplu, în dimineaţa zilei de luni, la micul dejun poţi consuma ouă ochiuri cu brânză şi costiţă. Poţi bea apoi o cană cu lapte, un ceai fără zahăr sau o cafea neîndulcită. Pentru prânz, poţi pregăti o supă de pui, iar la felul doi poţi servi piept de pui la grătar. Cina trebuie să fie uşoară: o salată de crudităţi te va ajuta să ai o digestie bună şi un somn odihnitor. 

Fă o listă de cumpărături

Evident, după ce ai stabilit meniul săptămânal şi l-ai întocmit şi pe cel zilnic, acum este cazul să mergi la cumpărături. 

Pentru a economisi bani, este recomandat să faci o listă cu toate ingredientele şi cantităţile necesare fără să te abaţi de la ea. Încearcă să nu cumperi nici prea puţin, nici prea mult.

Prepară anumite lucruri din timp 

Mâncarea pe care o consumi trebuie să fie proaspătă. Însă, există ingrediente pe care le poţi prepara din timp. De exemplu, anumite legume pot fi curăţate, tăiate cubuleţe, împachetate în pungi alimentare şi depozitate în congelator. Carnea proaspătă pe care o foloseşti pentru grătar poate fi feliată şi, de asemenea, ţinută în congelator. Sosurile pot fi şi ele preparate cu o zi înainte de a fi folosite ca ingrediente în mâncare cu condiţia să le ţii la rece. De asemenea, carnea congelată poate fi dezgheţată de cu seară, pentru a o putea prepara a doua zi dimineaţa. Aceasta se dezgheaţă în frigider, în nici un caz la temperatura camerei. În acest fel, pregătind din timp ingredientele, nu vei mai fi aglomerată când vei prepara mâncarea. 

Uite câţi bani cheltuieşti la piaţă!

  • 10 ouă: 7-8 lei caserola;
  • Brânză telemea Olympus: 29,5-30 lei kg;
  • Cereale mic dejun:  9,5-11 lei (450-500 g);
  • Iaurt natural mare: 1,5-3 lei; 
  • Lapte: 4.4-5,5 lei litru;
  • Piept pui: 22,5-23 lei kg;
  • Păstrăv eviscerat proaspăt ambalat 500 g: 13-14 lei;
  • Ceapă verde: 1.5 – 2 lei;
  • Păstârnac: 4-4,5 lei kg;
  • Cartofi: 1-1,5 lei kg;
  • Ceapă albă uscată: 2-2,5 lei kg;
  • Varză: 2,3-2,5 lei;
  • Broccoli: 5 – 5,5 lei;
  • Morcovi: 1,5-2 lei kg;
  • Ciuperci: 7- 10 lei kg. 

image
image
image
image
image
image
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net