Aşa recunoşti legumele şi fructele proaspete

4-act-1sdfasdf.gif

Un sfat esenţial: nu cumpăra fructe şi legume ambalate în caserole sau pungi!

Pieţele sunt pline în această perioadă. Găseşti tot ce vrei pe tarabe, iar miresmele şi culorile sunt nenumărate. O plăcere să faci piaţa! Totuşi, ai grijă să nu te păcăleşti! Secretarul de stat Daniel Botănoiu ne învaţă cum să alegem fructele şi legumele proaspete.

Potrivit agrointel.ro, sfaturile lui sunt cu atât mai utile, cu cât Botănoiu îşi cultivă singur legumele.

 1. Cumpără fructe şi legume în vrac, deoarece, dacă le iei ambalate, rişti să nu apreciezi prospeţimea şi gradul de maturizare ale mărfii!
 2. Tomatele se cumpără întotdeauna când au culoarea roşie şi sunt tari. Petele maro sau negre sunt semne că produsul a început să se strice.
 3. Vânzătorii de legume au obiceiul de a stropi pe parcursul zilei marfa pentru menţinerea consistenţei, însă trebuie avut în vedere că salata, spanacul, legumele în foi, în general, nu sunt mari iubitoare de umezeală. Ca atare, când ajungi acasă, usucă aceste legume sau scoate-le din punga de plastic! În caz contrar, se strică rapid.
 4. Piersicile coapte trebuie să fie parfumate! Indiferent de culoarea lor, piersicile coapte degajă un miros persistent.
 5. Ciupercile trebuie cumpărate cu picior. Pălăria ciupercii trebuie să fie lipită de picior. Petele maro sau negre sunt semne că produsul a început să se strice.
 6. Caisele ţinute la temperatura camerei continuă să se matureze, însă introduse în frigider, acest proces încetează şi, odată cu aceasta, se pierde şi aroma fructului proaspăt. Un fruct proaspăt şi de calitate trebuie să emane un parfum permanent.
 7. Tecile de fasole verde care nu sunt tari, castravetele şi dovlecelul moale, frunzele exterioare ale verzei înmuiate arată că aceste legume sunt pe tarabă de mai multe zile.
 8. Morcovii care sunt strâmbi, care nu sunt „perfecţi” şi sunt mai mici ne indică faptul că asupra lor nu s-a intervenit cu produse chimice în cantitate mare.
 9. O banană coaptă nu trebuie să aibă puncte maro. Aceste pete maro indică faptul că maturitatea a fost depăşită. Păstrarea în frigider face ca procesul de maturare să fie întrerupt.

 

Loading...

Citește și

 • În zilele noatre, nutriționiștii ne sfătuiesc să mâncăm cât mai multe fructe și legume deoarece sunt esențiale pentru o dietă sănătoasă. Ele oferă o cantitate substanțială de vitamine și antioxidanți care fortifică organismul și îi prelungesc viața.

 • Dacă pisica este exclusiv carnivoră, câinele poate avea o alimentaţie mai variată. El are nevoie, câteodată, şi de fructe, legume, lactate. Ba chiar pofteşte la ele. Medicul veterinar Daniel Lescai ne îndeamnă, totuşi, să nu depăşim măsura.

 • De fiecare dată când venim de la cumpărături, depozităm imediat alimentele în frigider. Însă anumite legume şi fructe nu ar trebui să stea unele lângă celelalte. În timpul coacerii, fructele degajă etilenă, un gaz care duce la deteriorarea rapidă a legumelor vecine. Iată cum să procedăm pentru a păstra alimentele cât mai mult proaspete!

 • sucuri fructe legume ajutor slabit kilograme

  Decizia de a slăbi este luată de cele mai multe ori în ultimă instanță, când schimbările sunt vizibile cu ochiul liber. Din lipsă de informare și manifestare a „efectului de turmă”, majoritatea persoanelor aflate în această situație se îndreaptă spre raftul cu fructe și mai puțin spre cel cu legume, căzând din nou în plasă... de zahăr!