Aşa arată un recenzor adevărat

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Mâine, 130.000 de recenzori vor suna la uşile românilor. Click! îţi arată cum trebuie să se prezinte şi cum arată un recenzor adevărat. Dacă nu are toate datele de identificare, sunaţi la Poliţie!

Programul recenzorilor începe mâine la ora 8.00 şi se sfârşeşte luni, 31 octombrie. Sunt 130.000 de persoane calificate şi legitimate ca recenzori, iar populaţia este invitată să răspundă tuturor întrebărilor. Ieri şi azi se va distribui echipamentul special pe care dumneavoastră să îl recunoaşteţi imediat.

„Recenzorul trebuie să fie îmbrăcat decent, să aibă abilităţi de comunicare. Are o legitimaţie specială, pe care sunt precizate numele şi datele din cartea de identitate. Are o mapă cu însemnele «Recensămânul populaţiei 20-31 octombrie 2011» şi geantă specială. Dacă în locuinţă este doar o persoană, completarea chestionarului durează 10 -15 minute, iar dacă sunt mai multe persoane poate dura până la 50 de minute", ne-a explicat Sorin Negruzzi, de la INS.

Autorităţile spun că este necesar ca cetăţenii să răspundă la toate întrebările, inclusiv codul numeric personal, pentru a se evita recenzarea de mai multe ori a unei persoane.

Dacă nu veţi fi acasă, recenzorul va pune în cutia de scrisori o notificare şi numărul său de telefon pentru a îl contacta şi a conveni o dată ulterioară pentru comunicarea datelor.

Atenţie! Recenzorul nu are voie să ceară să îl primiţi în casă şi nici dumneavoastră nu sunteţi obligat să-l poftiţi dacă nu doriţi. Interviul se poate face în faţa uşii sau a porţii.

Cum arată legitimaţia

Dacă nu sunteţi siguri că persoana care vă sună la uşă în perioada următoare, cereţi legitimaţia oficială. Iată cum arată documentul de identificare real.

Recenzorii vor avea asupra lor o legitimaţie pe care sunt notate seria şi numărul buletinului de identitate astfel încât, dacă o persoană are dubii vis-a-vis de un recenzor, poate să-i ceară acestuia să se legitimeze.

Documentul poartă sigla INS, a Institutului Naţional de Statistică, are la antet sigla Recensământului populaţiei, este eliberată de Comisia Centrală pentru Recensământul populaţiei şi este semnată de preşedintele acesteia.

Click!spune

Recensământul populaţiei se va desfăşura în perioada 20-31 octombrie 2011;

Cu o zi înainte de recensământ, recenzorii trebuie să viziteze toate locuinţele în care urmează să completeze fişele de recensământ pentru a stabili, de comun acord cu persoanele respective, o oră şi o zi în care se va desfăşura interviul;

La vizita prealabilă recenzorii vor fi însoţiţi de administratorii/preşedinţii asociaţiilor de proprietari (în zonele de blocuri);

Recenzorii nu vor intra în locuinţa persoanelor intervievate decât la cererea/rugămintea locatarilor;

Dacă dubiile persistă, persoana intervievată poate suna la numărul de telefon 1741 (reţele mobile) şi 021.9201 (Romtelecom).

Pentru situaţiile de urgenţă, atât cenzorii, cât şi cetăţenii pot apela numărul unic, 112.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
image
actualitate.net
image
actualitate.net