Aşa arată stadionul de 11 milioane de euro de la Arad! Când va fi gata

stadion_arad.jpg

Stadion, Arad, primarie
Cinci macarale lucrează simultan pentru ridicarea elementelor metalice ale construcţiei
Foto: "Adevărul"

Aradul va avea o arenă nouă, cu o capacitate de 12.700 de locuri. Muncitorii angajaţi pentru ridicarea stadionului lucrează acum la montarea structurii de rezistenţă a acoperişului de la tribuna a II-a.

Va fi gata, cel mai probabil, în 2018. Reprezentanţii Primăriei Arad spun că structura noului stadion este una deosebită ca deschidere şi conformaţie tehnică. „Vorbim despre o deschidere la arc de 120 metri, ceea ce reprezintă o premieră la nivel naţional. Toată structura metalică de acoperiş pentru tribuna a II-a cântăreşte 147 de tone. Este şi motivul pentru care au apărut unele probleme logistice de transport, iar unele elemente au necesitat asamblare la faţa locului. Cinci macarale au lucrat concomitent pentru montarea tuturor elementelor structurii”, explică reprezentanţii Primăriei Arad. Urmează amenajarea cele două peluze, iar ultimul pas este tribuna principală.

“Toate locurile din tribune vor fi acoperite”

Până acum, constructorii au efectuat lucrări la subsolul clădirii principale, dar şi la cele patru gradene. „Când stadionul va fi finalizat şi recepţionat vom putea găzdui atât competiţii sportive, cât şi evenimente culturale de anvergură. Toate locurile în tribune vor fi acoperite”, declară Gheorghe Falcă, primarul Aradului. Investiţia totală se ridică la aproximativ 11 milioane de euro. Din această sumă, 8 milioane de euro vor fi asiguraţi de la bugetul local al Primăriei Arad, iar 2,5 milioane de euro ar urma să fie viraţi de Guvernul României. Lucrările au început pe 20 iunie 2014 şi ar fi trebuit să se încheie în 36 de luni, adică la începutul acestei veri. Termenul a fost însă depăşit, astfel că arena va fi predată, cel mai probabil, în vara anului viitor.
 

Loading...

Citește și

  • Oltenii au promovat intens vânzarea de abonamente, cu promisiunea că suporterii vor asista la meciuri pe arena de lux din Bănie, una de peste 30.000 de locuri.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1