Aşa arată la 18 ani de la crimă un asasin plătit

Ultima actualizare:

    Ieri, cel acuzat de uciderea  afaceristului Mihai Ionescu  a fost reținut imediat   după interogatoriuFoto: Sever Gheorghe
Ieri, cel acuzat de uciderea afaceristului Mihai Ionescu a fost reținut imediat după interogatoriuFoto: Sever Gheorghe

Specialiştii în criminalistică spun că nu există crimă perfectă. Faptele te urmăresc toată viaţa şi aşteaptă să comiţi o eroare, cât de mică, pentru a te da de gol. Alexandru Găină, acuzat şi condamnat în repetate rânduri pentru furturi de maşini, trafic de droguri şi viol, a fost săltat pentru uciderea la comandă a omului de afaceri Mihai Ionescu, în 1998.

În 15 iulie 1998, un om de afaceri controversat era ucis cu sânge rece pe strada unde locuia. Mihai Ionescu a fost împuşcat de aproape, în timp ce încerca să-şi parcheze maşina în curtea casei din Capitală. Dacă cineva ar fi vrut să lege această crimă oribilă de numele lui Alexandru Găină, ar fi putut să o facă cu lejeritate. Însă, “faptele de vitejie” care se regăsesc în CV-ul acestui individ arată că nimeni n-a vrut să-l deranjeze. Era mult prea protejat de mafia maşinilor de lux furate, care a uns din greu orice structură de Poliţie sau instanţă de judecată. Cel puţin aşa se vede din afară. După 18 ani de la crima care a cutremurat România, anchetatorii au găsit suficiente indicii pentru a-l ridica pe Alexandru Găină, fiul fostului ofiţer al serviciului secret „Doi şi-un sfert” Constantin Găină. Cei care îl cunosc, dar şi anchetatorii care s-au chinuit să-l înfunde ani de-a rândul, spun că Găină junior e de o inteligenţă rară, un infractor mereu la punct cu modificările legislative. Ieri, principalul suspect al crimei la comandă a fost săltat de la locuinţa din Snagov şi dus la audieri la Poliţia Capitalei. Îmbrăcat lejer, într-un tricou alb, cu o şapcă albastră pe cap, dar şi cu 18 ani mai în vârstă, Găină părea spăşit. Sau sigur că şi de data aceasta va scăpa basma curată. Stările de spirit sunt asemănătoare.

Alexandru Găină  a fost audiat ieri la  Poliția Capitalei
Alexandru Găină a fost audiat ieri la Poliția Capitalei

După mai multe ore de interogatoriu, bărbatul a fost reţinut 24 de ore pentru uciderea afaceristului Mihai Ionescu. În urmă cu 18 ani, acesta a căzut victimă unui asasinat la comandă, executat în stilul mafiei italiene. Un Mercedes negru i-a blocat accesul în curtea casei, iar din autoturism a coborât un bărbat care a tras trei focuri înspre maşina afaceristului.

În martie 2001 a fost arestat  pentru accidentul din 2000
În martie 2001 a fost arestat pentru accidentul din 2000

Două gloanţe l-au lovit în plin pe Mihai Ionescu, cunoscut pentru relaţiile sale de afaceri cu italieni dubioşi din Napoli. Conform anchetei demarate atunci, Ionescu ar fi fost înlăturat de cei cărora le acordase bani grei cu împrumut.

Ce grozăvii a mai comis Alexandru Găină

Arestat după 18 ani de la crimă, Alexandru Găină este cunoscut în lumea interlopă pentru reţeaua de hoţi de maşini de lux, creată împreună cu celebrul Radu Bolgiu, zis „Robocop”. De-a lungul anilor, Găină a şocat Poliţia cu faptele sale, însă a convins de fiecare dată justiţia că e la fel de blând ca o pasăre de curte.

  • 1991-1994: comite 18 spargeri de maşini de lux şi din locuinţe, însă nu suferă nici o condamnare. În martie 2001 scapă de închisoare fiindcă faptele s-au prescris.
  • Noiembrie 1999: arestat pentru mai multe infracţiuni, printre care furturi din locuinţe şi maşini de lux, fals privind identitatea, face doar trei luni de închisoare.
  • Noiembrie 2000: provoacă un accident rutier pe raza comunei Nicolae Bălcescu (Constanţa), după ce a a rulat cu 146 km/h. În urma accidentului, prietena sa, Despina Panait, rămâne în scaun cu rotile. E arestat în martie 2001 pentru vătămare corporală gravă şi părăsirea locului accidentului.
  • Decembrie 2002: e condamnat la 4 ani de închisoare pentru violarea unei studente în mai 2000. Sentinţa a fost cosiderată mică de partea acuzatoare, mai ales că Găină mai avea un viol la activ.
  • Noiembrie 2002: arestat într-un hotel din Sinaia pentru consum şi trafic de cocaină. A fost condamnat la 14 ani de închisoare, însă şi de această dată a scăpat mai uşor.

Caz tras la indigo: proful care şi-a ucis studenta, arestat după 18 ani

Profesorul Dan Păcurariu (55 de ani), cadru didactic la Uiversitatea Hyperion din Capitală, a fost arestat la 18 martie 2016 pentru o crimă comisă acum 18 ani. Păcurariu e acuzat că a ucis-o pe Mihaela Fulga (30 de ani), o profesoară de limbă chineză pe care o adora şi care i-a fost studentă. În 29 iunie 1998, tânăra a fost descoperită fără suflare în apartamentul ei din cartierul bucureştean Titan. Conform anchetei, tânăra fusese ucisă cu un ciocan de şniţele, lovituri aplicate la nivelul capului. Acuzatul a negat tot timpul crima, chiar şi la 18 ani de la evenimente.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net