Artă în scara blocului. Cu se surpriză s-au trezit locatarii unui bloc de garsoniere din Galaţi

6-actu-1.jpg

Pictura din scara blocului gălăţean are 12 metri lungime şi 3 metri înălţime

Locatarii unui bloc cu peste 200 de garsoniere din Galaţi au avut zilele trecute o mere surpriză. Ei au primit în dar un imens tablou pictat chiar pe unul dintre pereţii de la parterul imobilului, pe casa scărilor.

„E ceva de vis. Nici nu-mi vine să cred ce frumos arată acum scara noastră de bloc. Deja se duce vestea despre asta şi vin oameni şi de la alte blocuri să vadă minunăţia. Parcă ar fi muzeu aici, la noi”, a declarat pentru adevarul.ro Vasile Toma, unul dintre locatarii din blocul situat în cartierul Ţiglina 2 al Galaţiului.

Pictura de 12 metri lungime şi trei metri înălţime este realizată cu vopsea şi este un fel de parabolă la facerea lumii, dar şi un îndemn la visare. O fetiţă face baloane de săpun, iar baloanele, evadate în univers, se transformă în tot felul de corpuri cereşti, de toate mărimile.

6-actu-3.jpg

Lucrarea a necesitat zeci de ore de muncă

Totul a fost posibil ca urmare a proiectului „Bloc pentru desene“, special gândit de asociaţia „Prieteni pentru Galaţi“ (cu sprijinul Fundaţiei Comunitare), prin care organizatorii şi-au propus să contribuie la creşterea gradului de fericire al locuitorilor oraşului dunărean. Publicul ţintă a fost definit ca fiind persoanele singure, în special pensionari, care locuiesc în blocuri-turn de garsoniere.

6-actu-2.jpg

Cristi Corolenco este artistul care s-a implicat voluntar în proiect

În prima fază, membrii fundaţiei au căutat artişti care să accepte să se implice ca voluntari în deloc uşoara muncă (dincolo de creativitate şi originalitate, fiecare lucrare presupune zeci de ore de muncă asiduă), iar cel care s-a arătat cel mai încântat a fost tânărul artist Cristi Corolenco (26 ani), care a fost de acord să se alăture demersului fără a fi plătit. Cristi Corolenco este gălăţean la origine şi a absolvit Universitatea Naţională de Arte, după ce mai înainte a învăţat la Liceul de Arte „Dimitrie Cuclin“ din oraşul natal.

Loading...