Arșii de la Prahova, trimiși în străinătate. Ce clinici îi vor primi la tratament

Ultima actualizare:

    O fabrică de produse pe bază de petrol din judeţul Prahova a luat foc
O fabrică de produse pe bază de petrol din judeţul Prahova a luat foc

UPDATE Cei doi bărbați, răniți în incendiul de la Inoteşti, judeţul Prahova, au fost transferaţi, marţi, 2 martie, la spitale din Bruxelles și Viena. Au fost duși cu o aeronavă militară care a decolat de pe Baza 90 Transport Aerian din Otopeni. Pacienţii vor fi asistaţi de o echipă medicală din cadrul UPU - SMURD Bucureşti Floreasca.

"Urmare a incendiului din data de 1 martie 2021, din comuna Colceag, judeţul Prahova, manifestat într-o hală în care funcţiona o staţie de prelucrare produse petroliere, au rezultat două victime care au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Ploieşti. În urma evaluării de specialitate, cei doi bărbaţi prezintă arsuri pe 60 - 70% din suprafaţa corporală. Astfel, în urma realizării rapoartelor comisiilor de evaluare ale medicilor curanţi din unitatea spitalicească unde cei doi bărbaţi, victime ale incendiului, au fost internaţi, s-a decis transferul acestora în străinătate. Odată primite solicitările de transfer ale pacienţilor, personalul DSU din cadrul Serviciului de Monitorizare şi Coordonare Urgenţe Medicale, cu ajutorul ataşaţilor Ministerului Afacerilor Interne, au identificat locurile disponibile şi au realizat documentaţia necesară realizării misiunii de transfer către unitățile medicale din străinătate, în vederea continuării îngrijirilor medicale care se impun acestora. Cei doi pacienţi vor fi transferaţi, în cursul acestei zile, cu ajutorul unei aeronave aflate în dotarea Ministerului Apărării Naţionale, către unităţi spitaliceşti din Belgia (Spitalul Militar Regina Astrid), respectiv Viena (AKH). Pe întreg parcursul misiunii de transfer, pacienții vor fi asistaţi de o echipă medicală din cadrul UPU - SMURD Bucureşti Floreasca. Aeronava a decolat de pe Baza 90 Transport Aerian din Otopeni”, se arată în informarea DSU pe Facebook

Starea răniților în momentul plecării de pe Aeroportul Militar Otopeni

Conform informațiilor transmise de Ministerul Sănătății, pacientul de 59 de ani are arsuri de grad IIA, IIB și III pe 60% din suprafața corporală. Pacientul de 53 de ani are arsuri de gradul IIA, IIB și III pe 70% din suprafața corporală. Ambii au arsuri ale căilor aeriene superioare. Conform ultimelor informații, pentru unul dintre pacienții arși, DSU a obținut accept pentru transfer de la Spitalul Militar „Reine Astrid” din Belgia. Cel de-al doilea a fost primit de medicii de la AKH Viena, confirmarea venind astăzi, după ora 11.00. Luni seară, o fabrică de produse pe bază de petrol din judeţul Prahova a luat foc. Doi muncitori, care au încercat să stingă focul, au suferit arsuri de gradul 3 și 4, cu afectarea căilor aeriene, și au fost duși la Spitalul Judeţean Ploieşti.

Citește și: 

Revoltător! La 5 ani de la «Colectiv», România tot nu îşi poate îngriji marii arşi

În ce condiții sunt tratați arșii la Spitalul Militar Regina Astrid, din Belgia. Medicul Cătălin Denciu este aici

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
chirie pixabay
image
image
image
image
image
image
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
monezi jpeg
pansies 7210851 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net